Cosmin Olăroiu a fost demis sâmbătă, de către arabii Clublului Al Ahli Shabab, după patru ani şi jumătate petrecuţi pe banca tehnică a echipei arabe, unde a contribuit la câştigarea a şapte trofee.

Arabii s-au enervat după remiza de pe teren propriu cu Al Dhafra, scor 1-1, de vineri. A fost al şaptelea egal consecutiv în toate competiţiile pentru Shabab Al Ahli. Ultima victorie a fost obţinută pe 14 octombrie, 4-0 cu Emirates. În acest șir de remize a fost şi cea cu Al Wahda, echipa antrenată de celălalt român din Emirate, Laurențiu Reghecampf (0-0, pe 27 octombrie).

În urma seriei negative de rezultate, Shabab Al Ahli a coborât pe locul 5 în campionat, la 7 puncte de liderul Al Ain, potrivit Digisport.ro.

Olăroiu se afla pe banca formaţiei din Emiratele Arabe Unite din 2013, iar în această perioadă a cucerit două titluri, două Cupe ale Ligii, 3 Supercupe şi a fost finalist în Liga Campionilor Asiei.

„Contractul dintre Cosmin Olăroiu şi Al Ahli Shabab se încheie de comun acord. Ali Mahdi va fi noul antrenor al echipei”, se arată în scurtul comunicat al grupării arabe.

6,5 milioane de euro era salariu anual al lui Cosmin Olăroiu la Shabab Al Ahli Dubai, potrivit contractului semnat în septembrie.