Principala cauză a tragediei din Clubul Colectiv este corupția națională din România. Este rezultatul corupției masive la toate nivelele. Dai șpagă și se rezolvă. Nu contează dacă mai apoi, cineva are de suferit sau chiar își pierde viața. 

Cine a inventat și dezvoltat corupția în România? Știm bine cine, clasa politică împreună cu afaceriștii de carton, cei din servicii, nomenclaturiștii, ”oamenii justiției” și alți ”colaboratori”, ”oameni de bine”, care s-au unit la furat și luat șpăgi.

Tragedia de la Club Colectiv este efectul indirect al corupției. Dai șpagă ca să iei un aviz pentru un club unde să faci bani, fără să respecți normele minime de securitate. Faci bani cu orice preț pentru că ai ”spatele asigurat”, pentru că în România banul deschide multe uși, și nu te gândești că poți curma astfel niște vieți.

Corupția ucide în România. Moartea vinde durere, pentru că noi românii, am fost prea nepăsători la ce se întâmplă în jurul nostru. Am tolerat corupția, am contibuit direct sau indirect la dezvoltarea ei, ca și cale rapidă de a ne ”rezolva problemele”, iar acum culegem „roadele”.

Decretăm trei zile de doliu național ca să ne punem țărână în cap, să ne jelim morții, și apoi, ce facem?! Căutăm ”niște vinovați”, îi arestăm, și ne punem pe făcut anchete. Peste câțiva ani vor primi pedeapsa stabilită de justiție, și gata.

Indolența, nepăsarea, lipsa de implicare, face ca aceste tragedii să nu fie singulare. Să ne îmbătăm iar cu apă rece și să sperăm ca cei care au permis ca acest sistem corupt să se dezvolte, și chiar l-au creat, vor face acum ”DREPTATE”?!. Dacă sperăm ca tot ei să ”îndrepte lucrurile”, ne înșelăm amarnic.

Acum stăm și ne revoltăm, facem marșuri de solidaritate, aprindem lumânări la locul tragediei, căutăm vinovați, ne dăm cu părerea, ne rugăm pentru cei aflați pe patul de spital, donăm bani, ne revoltăm și…cam atât!

Care este soluția pentru ca această tragedie să nu se mai producă în România? Implicarea, dorința reală de schimbare a clasei politice.

Cum putem face asta? Alegând pe alții să ne reprezinte, să ne gestioneze administrația. Dacă îi menținem tot pe ei, prin vot, vom avea parte de nenorociri și mai mari.

Din păcate ei știu doar să fure, să își aranjeze scaunul pentru ei, și cam atât. Cetățenii și problemele lor sunt trecute la categoria ”diverse”.

Și eu manifest sincer compasiune față de victimele tragediei, nu profit de pe urma acestui incident nefericit, dar nu stau doar să mă plâng și să arăt cu degetul sperând ca odată găsit vinovatul să mă descarc emoțional și apoi să îmi văd de drum.

Soluția reală pentru ca astfel de tragedii să nu se mai producă și să reducem la minim corupția în România, o reprezintă alegerea altor conducători.

Cum putem face asta, concret? Implicându-ne activ în proiectul Noua Românie. Îndemn toți românii care vor să schimbe ceva în țara asta și să scăpăm odată de acest sistem clientelar și corupt, să se implice activ în acest proiect curat, onest, inițiat de o parte din tinerii români care s-au săturat să stea să vadă ce dezastru se produce în România.

Vreau să cred că românii nu sunt uniți doar la astfel de tragedii și la pupat moaște, ci să fie uniți și când este vorba de a construi ceva serios și durabil pentru noi toți.

Acum avem cadrul legal prin care ne putem organiza, uni și urni munții din loc. Însă dacă rămânem la fel de indolenți și preferăm să nu ”ne băgăm”, atunci o să tot stăm să ne jelim unii pe alții și o să rămânem la fel de săraci ca și acum.

Fii parte a Proiectului Noua Românie

Urmăreşte Noua Românie pe Facebook