Situaţia devine alarmantă în Statele Unite ale Americii. În doar câteva zile, numărul cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus, a explodat pur şi simplu.

SUA este prima ţară din lume care a atins cifra de 100.000 de infectări cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, în SUA au fost confirmate 15,000 de noi cazuri. Astfel că totalul de bolnavi infectaţi a ajuns în acest moment la 100,392 şi 1543 de morţi.

În ciuda numărului foarte mare de cazuri, în SUA, procentul de mortalitate este foarte mic, de doar 1,5%. În timp ce în Italia, procentul de mortalitate este de 10,56%.

Urmare a exploziei cazurilor de coronavirus, o navă spital cu 1.000 de paturi a ajuns vineri în Los Angeles, în California, unde va fi folosită pentru a reduce gradul de încărcare a spitalelor terestre în fața propagării rapide a pandemiei de coronavirus în Statele Unite.

Cu o lungime de 272 de metri, USNS Mercy dispune de 15 săli de internare.

Ford şi General Motors au primit ordin executiv de la Trump ca să producă în regim de urgenţă, ventilatoare pentru a fi utilizate în secţiile ATI din spitale unde vor fi internaţi pacienţii cu forme grave de coronavirus.