Coronavirusul face prăpăd în România. Se confirmă noi cazuri de români infectaţi

Infecţia cu coronavirus se răspândeşte din toată ţara. Oficialii au confirmat două noi cazuri de români infectaţi cu virusul din China.

Numărul românilor infectaţi cu coronavirus a ajuns la trei. A mai fost depistat un bărbat infectat la Maramureş şi o femeie la Timişoara.

Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, și Secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, au anunțat cele două noi cazuri într-o conferință de presă susținută la MAI.

Avem încă două noi cazuri de coronavirus” a spus Arafat.

Cele două persoane au venit din Italia. Atât bărbatul cât şi femeia prezintă simptome de boală.

Primul caz – un bărbat de 45 de ani, din Maramureș. El a venit din afara zonei de carantinaj, întors în țară pe 25 februarie. El a fost la doctor în Italia, a ajuns cu febră în România, a fost internat la Clinica de boli infecțioase din Maramureș, apoi transferat la Cluj. Al doilea caz este o femeie de 38 de ani din Timișoara. A mers la Bergamo, în Italia, pe 25 februarie a prezentat primele simptome. Pe 27 februarie a mers la spital, a fost testată, a mers acasă în izolare. Azi, testul său a fost confirmat pozitiv. Femeia a rămas la centrul din Timișoara, bărbatul a rămas la centrul din Cluj. Au început anchetele epidemiologice. Vor fi testate toate persoanele cu care au călătorit cei doi noi pacienți. Starea de sănătate a femeii din Timișoara este bună. Bărbatul a avut ieri un puseu de insuficiență respiratorie, a fost transferat la Cluj și este într-o situație mai bună, sub supravegherea medicilor”  a delcarat Nelu Tătaru.

Primul caz a fost confirmat în comuna Prigoria din Judeţul Gorj. Un tânăr de 25 de ani, a fost infectat după ce a intrat în contact cu un italian de 71 de ani. Tânărul se află internat la Spitalul Matei Balş din Capitală.

Aproximativ 10.000 de români se află în prezent în carantină din cauza coronavirus.