Coronavirusul face prăpăd în România. Autorităţile sunt depăşite de situaţie

Creşte alarmant numărul cazurilor de îmbolnăviri cu coronavirus în România. Ministerul Sănătăţii anunţă că azi, au fost înregistrate încă nouă cazuri de COVID 19 în România, astfel că totalul a ajuns la 38 de persoane bolnave, dintre care 18 sunt în Bucureşti.

Coronavirusul se răspândeşte tot mai mult în România iar măsurile întreprinse de autorităţi par ineficiente în faţa virusului chinez.

Cea de-a 38-a persoană infectată cu coronavirus este vorba despre o femeie, 54 ani, contact direct al pacientului care a fost internat la Spitalul Gerota.

Un barbat de 47 de ani, din București, care a călătorit la Stuttgart între 26.02-02.03.2020, prezintă simptome pe 06.03.2020, este internat la V. Babeș.

Bărbat din București, 56 ani, a călătorit în Israel în perioada 22-29 februarie 2020, ieri noapte a prezentat simptome, starea de sănătate s – a agravat, internat în ATI la Spitalul Victor Babes.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat pandemie de coronavirus la nivel global.

Italia anunţă un bilanţ alarmant al deceselor din cauza coronavirus. 196 de persoane au decedat azi, astfe că totalul italienilor morţi de coronavirus a ajuns la 827.