În România, pandemia de coronavirus dă naştere unor situaţii de-a dreptul hilare. Dacă nu ar fi de plâns, ar fi de râsul curcilor. Dacă la Galaţi, o bătrână a fost declarat decedată „înainte de termen”, la Reşiţa, se vindecă mai mulţi români decât sunt infectaţi cu coronavirus.

Prima „minune” s-a produs în judeţul Caraş Severin unde Grupul de Comunicare Strategică a comunicat pe 2 aprilie faptul că 13 persoane au fost infectate cu coronavirus dar că s-au vindecat în realitate 23. Aşdar, în România coronavirusul vindecă şi românii care nu au fost infectaţi cu acest virus. Asta da minune, dar care aminteşte de raportările false la hectar din epoca comunistă ca să dea bine la bilanţ.

A doua mare „minune” s-a produs la Galaţi unde o bătrână în vârstă de 82 de ani, a fost declarată moartă deşi era în viaţă. Femeia este convirmată ca fiind infectată cu coronavirus, însă nu e moartă. Probabil cei de la DSP Galaţi s-au grăbit să o declare moartă „înainte de termen”. Şi uite aşa coronavirusul mai şi „învie” oameni în România.

La Braşov, o femeie a fost luată cu salvarea şi dusă la spital pentru a fi testată deşi nu era persoana potrivită. Femeia se afla la spital cu probleme digestive însă a fost confundată cu altă femeie cu nume asemenător. După cinci ore de chin, plimbare cu izoleta şi discuţii interminabile, cadrele medicale au reconoscut că au confundat-o.

La Timişoara, un bărbat în vârstă de 70 de ani, a fugit azinoapte de la Spital, unde era internat. A sărit pe geam şi dus a fost. DSP l-a recuperat cu izoleta şi cu jandarmii, întrucât era confirmat pozitiv cu covid.

O altă mare „minune”, după două zile de peste 400 de infectări cu covid, în România, azi, cifrele au scăzut, brusc la jumătate. În 3 aprilie au fost 445 noi cazuri de îmbolnăvire, pe 4 aprilie au fost înregistrate 430 iar azi, brusc, au scăzut la 251. De ce au scăzut cazurile de infectare cu 179? Pentru că au redus numărul testărilor cu 1904 faţă de ziua precedentă. Adică au făcut cu 50% mai puţine teste faţă de ziua precedentă. Aşadar, minunea în România înseamnă nu testezi, nu raportezi, deci stai bine. Dacă menţineau nivelu de testare, raportau şi azi peste 400 de noi cazuri şi România depăşea cirfra de 4000 de îmbolnăviri, ceea ce nu dădea bine la calculele politice ale PNL şi Iohannis.

Problema în România stă în felul următor, nu au luat măsurile în timp util, au permis accesul multor cetăţeni din ţări infectate şi acum cronavirusul s-a răspândit în toată ţara. Şi în loc să ia măsuri ferme şi eficiente, autorităţile „democratice” acţionează precum comuniştii, ascund adevărul şi transmit informaţii trunchiate, doar ca să dea bine la popor.