Coronavirusul a dat iama în preoţii ortodocşi. Aghiasma nu a avut efect împotriva virusului

Coronavirusul nu se teme de biserică. Azi, au fost confirmate primele cazuri de infecţie cu noul coronavirus din sânul Bisericii Ortodoxe Române.

Sutana preoţească, aghiasma, tămâia şi lumânările nu i-au protejat de temutul virus care ucide tot mai mulţi români. Doi preoți, doi diaconi şi o femeie care vindea lumânări în biserică, au fost confirmați cu coronavirus.

A fost anunțat DSP, care s-a deplasat imediat la biserica respectivă. Ancheta făcută acolo a dus la izolarea imediată și la testarea tuturor clericilor din parohia respectivă, precum și a doamnei care lucra la lumânărar. Ulterior, au fost depistați pozitiv doamna respectivă, doi preoți și doi diaconi. Imediat au fost izolați. Biserica și curtea au fost dezinfectate de mai multe ori, iar în biserica respectivă nu a mai fost oficiată nicio slujbă„, a spus Vasile Bănescu, Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, la Antena 3.

Este vorba de o biserică din Sectorul doi al Capitalei, din cartierul Colentina. Totul a pornit de la femeia care vindea lumânările și care a fost prima confirmată cu COVID-19.

Arhiescopia București a decis ca un alt preot să oficieze slujbe în lăcaşul de cult.