Lenjeriile de pat perfect spălate şi curate nu sunt un aspect ce trebuie avut în vedere doar în cazul unui hotel; este o cerinţă şi o necesitate din punctul de vedere al igienei. Dacă există vreun motiv pentru care un oaspete să părăsească mai repede o cameră de cazare, acela este din cauza lenjeriei de pat prost întreţinute şi murdare.

Ce trebuie să aibă în vedere orice administrator de hotel atunci când doreşte cumpărarea celor mai calitative lenjerii de pat pentru camerele de cazare?

Rezistenţa în timp

Toate tipurile de lenjerii de pat au o anumită durată de viaţă. Acest lucru poate fi descris cel mai bine de numărul de spălări la care rezistă şi se menţin aceste textile. Cea mai simplă metodă de a asigura rezistenţa cât mai îndelungată în timp a unor lenjerii de pat hotel este prin alegerea bumbacului egiptean. Este de la sine înţeles că preţurile vor fi mai mari, însă asta presupune doi factori: longevitatea şi calitatea  pe care o resimte oaspetele hotelului.

Aşadar, de ce putem spune că o lenjerie de pat din bumbac egiptean este mai calitativă decât orice altceva? În ceea ce priveşte bumbacul, dimensiunea contează şi are de-a face cu lungimea fibrelor acestui material. Materialul egiptean dispune de cele mai lungi fibre şi asta înseamnă că sunt şi mai puternice şi mai fine, oferind o senzaţie aparte de moliciune. Numărul de fire este de asemenea o parte importantă în crearea unei lenjerii de pat care să ofere confort şi un sentiment de lux. De asemenea, stratificarea firelor de bumbac este foarte importantă în fabricarea celor mai calitative şi rezistente lenjerii pentru hotel. Bumbacul de calitate egipteană dispune de două straturi de fibre, ceea ce înseamnă o ţesătură mult mai fină şi mai netedă.

Tratarea materialelor pentru lenjeriile de pat

Acest proces de tratare chimică a bumbacului a fost inventat încă din timpuri străvechi şi mai este cunoscut şi sub denumirea de mercerizare. Dezvoltarea modernă a acestui proces a dus la un tip de tratare a firelor ce permite realizarea de materiale mai puternice şi totuşi moi. Bumbacul egiptean care a fost supus unei asemenea „terapii”  este cel mai durabil şi este mai puţin probabil să fie afectat de spălarea repetată într-un anumit fel.

Spălarea lenjeriei de pat

Bumbacul din care sunt create cele mai multe lenjerii de pat de calitate poate absorbi mai multă apă. În ciuda faptului că un asemenea proces ar putea crea neplăceri în cazul altor materiale, bumbacul egiptean devine din ce în ce mai calitativ odată ce este spălat de mai multe ori, oferind o moliciune perfectă lenjeriei de pat. Dacă un buget considerabil a fost cheltuit pe cumpărarea de lenjerii de pat pentru hotel, atunci trebuie ca responsabilii de curăţenie şi menaj să fie atenţi în mod frecvent la spălarea materialelor lenjeriilor pentru pat. În acest sens, trebuie utilizat un detergent bun de rufe şi într-o cantitate conform cu specificaţiile tipului de produs textil în parte.

Atunci când se doreşte cumpărarea celor mai calitative şi rezistente lenjerii de pat pentru hoteluri este important ca responsabilii de aceste achiziţii să afle cât mai multe informaţii despre ceea ce se doreşte cumpărat, dar şi despre felul în care se pot simţi oaspeţii dintr-o cameră ce beneficiază de astfel de produse scumpe.