Congresul SUA cere Rusiei să îşi retragă armata de pe teritoriul Republicii Moldova

Congresul SUA cere Rusiei să îşi retragă armata de pe teritoriul Republicii Moldova
loading...

SUA cere Federaţiei Ruse să îşi retragă imediat trupele militare de pe teritoriul Republicii Moldova.

Congresul Statelor Unite a aprobat un proiect de lege care conține o cerere repetată la adresa Federației Ruse de a-și retrage trupele militare din regiunea transnistreană, relatează sâmbătă Unimedia și Radio Chișinău.

Proiectul are drept scop diminuarea influenței Rusiei în Asia și Europa.

În urma aprobării proiectului de lege a fost propusă crearea fondului de contracarare a influenței ruse, de care ar putea beneficia și Republica Moldova.

Conform documentului, Moscova a încercat să exercite influență în Europa și Eurasia, inclusiv în fostele state ale Uniunii Sovietice, oferind resurse partidelor politice și altor grupuri care promovează xenofobia, subminând astfel unitatea europeană.

Guvernul Rusiei a utilizat practici bine documentate de corupție pentru a submina și a căpăta influență în țările europene și asiatice.

Proiectul de lege are drept scop inițierea unui fond pentru diminuarea influenței Rusiei, al cărei buget pentru perioada 2018-2019 va fi de 250 de milioane de dolari.

Congresul SUA îi solicită președintelui american Donald Trump să-i ceară Guvernului Federației Ruse să-și retragă trupele militare de pe teritoriile Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei și să înceteze subminarea guvernelor acestor state.

Categorii: EXTERNE

Autor

recentNEWS.ro

Puteți contacta redacția site-ului de știri www.recentnews.ro pentru sugestii, ponturi, comentarii, păreri, sau drepturi la replică, la adresa office@recentnews.ro

Comentarii

 1. Elly
  Elly 28 mai, 2017, 13:08

  Doamneeee, cineva sa ne scape de jigodiile astea americane. Nu ii mai suport. Acuza Rusia de lucruri ireale. Ce mama masii cauta astia on Europa fratee. Sa stea acolo la ei in America. Nu avem nevoie de jigodiile masone americano-evreiesti. America e amenintarea numarul 1 al lumii si al omenirii.

  Reply this comment
  • Marcu
   Marcu 15 octombrie, 2018, 08:58

   Esti tampita . Astia au luat Crimeea cu forta si tu înca nu crezi ca sunt cei mai periculosi .

   Reply this comment
 2. Rent a car Bucuresti
  Rent a car Bucuresti 28 mai, 2017, 14:29

  Nu cred ca vor face asta.

  Reply this comment

Scrie un comentariu

<