La două luni de când a fost condamnat la un de închisoare cu suspendare în dosarul referendumului, Liviu Dragnea a fost ales miercuri, președinte interimar al Partidului Social Democrat.

Rovana Plumb a pierdut șefia interimară a PSD. Liviu Dragnea a fost ales miercuri, de Comitetul Executiv al PSD, în funcția de președinte interimar. Dragnea primit 65 de voturi, iar contracandidata lui, Rovana Plumb, doar 18 voturi.

S-a finalizat votul în CExN, colegii mei mi-au acordat un vot de încredere pentru a putea forma o echipă bună, o echipă unită, o echipă largă, care să pregătească, într-un termen foarte scurt, un plan concret de acțiuni atât în teritoriu, cât și în Parlament și, de asemenea, un program politic pe termen lung, care să ajute la dezvoltarea României în continuare. Una din principalele concluzii ale CExN de azi este că PSD este un partid unit, care poate trece și peste crize mai mici sau mai mari, este și motivul principal pentru care sunt aici alături de Rovana. Chiar dacă fiecare dintre noi, având acest drept, am cerut votul de încredere al colegilor, Rovana rămâne președinta Consiliului Național, un om politic cu anvergură serioasă, un ministru foarte bun, un om politic care mai are foarte multe de spus în politică și cu care sunt convins că pot colabora foarte bine„, a spus Dragnea, după ședința PSD.

Rovana Plumb a primit doar 18 voturi din partea colegilor, după ce Ponta a spus că nu susține pe niciunul și nici nu a participat la vot.

Rovana a fost prăsită pe ultima sută de metri și de Marian Oprișan, care deși i-a spus că o iubește, a votat cu Dragnea.

Deși inițial a spus că nu susține pe niciunul din cei doi candidați, Ion Iliescu s-a răzgândit și a anunțat înaintea votului că e de partea lui Dragnea.

Liviu Dragnea va conduce PSD, din postura de președinte interimar până la Congresul din 16 noiembrie 2016 când se va alege noua conducere.