Judecătorul Mircea Moldovan a primit luni, o condamnare uriașă. Magistratul va sta după gratii 22 de ani de zile, pentru că a luat șpagă de la omul de afaceri Dan Adamescu.

Curtea de Apel Bucureşti i-a aplicat lui Moldovan pedepse de aproximativ şase ani pentru fiecare faptă de care a fost acuzat.

În urma contopirii pedepselor, instanţa a decis ca Moldovan să fie condamnat la şase ani şi zece luni de închisoare, la care a adăugat un spor de 15 ani şi două luni de închisoare, ceea ce reprezintă o treime din totalul celorlalte pedepse.

Mircea Moldovan s-a ales și cu confiscarea sumei de 32.512 lei, a unui televizor Samsung şi a unui telefon mobil.

În același dosar, judecătorul Elena Rovenţa a primit o pedeapsă de cinci ani şi zece luni de închisoare cu executare. Curtea de Apel Bucureşti a menţinut măsura sechestrului asigurător instituită în cursul urmăririi penale de procurorii DNA asupra apartamentului magistratului Elena Rovenţa, până la concurenţa sumei de 5.000 de euro.

Magistratul Ion Stanciu a fost condamnat la trei ani şi opt luni de închisoare cu executare, iar instanţa a mai dispus să fie confiscate de la acesta sumele de 15.000 de euro şi 7.300 de lei, bani pe care el i-ar fi primit drept mită.

În cazul judecătorului Sorin Viziru, instanţa a dispus pedeapsa de cinci ani de închisoare cu executare şi confiscarea sumei de 10.000 de lei, reprezentând suma primită ca mită de către magistratul de la Tribunalul Bucureşti.

În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi practicienii în insolvenţă Ilie Preda – la şase ani şi zece luni de închisoare, Emanoil Postelnicu – la doi ani şi opt luni, Gabriel Hanganu – la trei ani şi omul de afaceri Iosif Armaş – la un an şi patru luni de închisoare, toate pedepsele fiind cu executare.

Instanţa a dispus aplicarea unor pedepse cu suspendare în cazul practicienilor în insolvenţă Angela Monica Borza şi Cristina Elena Popa (fostă Cândea), care au fost condamnate la doi ani şi şapte luni, respectiv un an şi patru luni.

Omul de afaceri, Dan Adamescu a primit doar 4 ani și 4 luni de închisoare pentru că a mituit judecătorii.

Decizia de azi a fost luată de judecătorul Ciprian Alexandru Ghiţă. Hotărâreea Curții de Apel București nu este însă definitivă. Ea poate fi atacată cu recurs la un complet al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.