Conchita Wurst, câștigătoarea Eurovision 2014, vrea să facă duet cu românul Cezar Ouatu, la finala internațională a concursului ce va avea loc pe 23 mai 2015 la Viena, în Austria.

Conchita Wurst  pregătește fanilor Eurovision o mega surpriză la finala din 2015.

Femeia cu barbă care a cucerit Europa, vrea duet cu „bărbatul cu rochie”, Cezar Ouatu, care în 2013 a reprezentat România la Eurovision în Suedia, la Malmo.

Potrivit Televiziunii Române, detaliile duetului n-au fost încă stabilite, pentru că impresarii celor doi artişti încă mai negociază.

Conchita Wurst, pe numele său real Tom Neuwirth, a intrat în antenția fanilor Eurovision și a presei din cauza bărbii sale, dar a câștigat simpatia tuturor în seara semifinalei de joi, datorită vocii remarcabile și a întregului show prezentat pe scena de la Copenhaga.

Tom Neuwirth s-a născut la 6 noiembrie 1988, în Gmunden, Austria. Tom a creat personajul Conchita Wurst, numit și femeia cu barbă, în 2011, militând pentru toleranță și acceptare.

Fiecare ar trebui să-și trăiască viața așa cum dorește, atâta timp cât nu face rău altora“, declară Conchita Wurst pe siteul său oficial. Nu aparențele contează cu adevărat, ci calitățile pe care le are o ființă umană, mai spune artista.

Conchita Wurst a câștigat în 2014, Eurovisionul desfășurat în Danemarca, cu 290 de puncte, cu piesa Rise Like a Phoenix.

După o pauză de 48 de ani, Austria a câștigat a doua oară concursul Eurovision.  Udo Jürgens cu piesa Merci, Chérie” a câștigat Eurovisionul în anul 1966.

Femeia cu barbă a fost pe primul loc la televot în opt țări: Finlanda, Germania, Malta, Portugalia, Slovenia, Suedia, Elveția și Olanda.

Pe locul doi la televot a fost în nouă țări: Armenia, Franța, Grecia, Ungaria, Israel, Italia, Norvegia, România și Spania. Cea mai slabă clasare la televot a Conchitei Wurst a fost în Estonia, locul opt.

Pe primul loc la juriu a fost în: Finlanda, Suedia, Slovenia, Elveția, Olanda, Grecia, Irlanda, Israel și Lituania.

În cinci țări a fost pe primul loc atât la televot cât și la juriu: Finlanda, Slovenia, Suedia, Elveția și Olanda.

Însă a fost arsă rău de tot de juriile din Armenia (locul 24), Azerbaidjan (locul 24), Belarus (locul 23), Muntenegru (locul 17), Polonia  (locul 17), Macedonia (locul 14), San Marino (locul 14), Germania  (locul 11), Letonia (locul 10), Malta (locul 9), Ungaria (locul 8) și România  (locul 7)

În Spania a fost pe doi și la televot și la juriu, Belgia și Marea Britanie a fost pe 3 și la televot și la juriu.  În mod surprinzător Austria a fost pe locul patru atât la juriu cât și la televot în Moldova. Iar Georgia a clasat-o pe Conchita Wurst locul doi.

Cezar Ouatu a reprezentat România în finala Eurovision din Suedia, în 2013 și a făcut furori cu rochia neagră de sub care a ieșit o mantie roșie în timpul show-ului live. Cu 65 de puncte, melodia „It’s my life” i-a adus locul al 13-lea. Grație rocheiei, Cezar a făcut valuri valuri la Eurovision, pregătind astfel terenul pentru Conchita Wurst.