La trei ani de când a făcut istorie la Eurovision, câștigând în mod spectaculos concursul cu piesa Rise like a Phoenix, Conchita Wurst va fi ucisă de artistul austriac Tom Neuwirth.

Austriacul om Neuwirth, bărbatul care se ascunde în spatele artistei cu barbă Conchita Wurst, vrea să-şi „omoare” personajul care i-a adus atâta faimă.

În urmă cu trei ani, la Copenhaga, în Danemarca, Conchita Wurst a cucerit Eurovisionul pentru Austria.

Ziarele austriece s-au făcut ecou al interviului acordat duminică de artist cotidianului german Die Welt, în care Neuwirth afirmă tranşant: „Trebuie să o ucid. Am senzaţia că vreau să creez alt personaj”, scrie agerpres.ro.

Un sondaj online realizat între cititorii ziarului de scandal austriac Heute, peste 80 la sută dintre cei chestionaţi au sprijint această decizie a intrerpretului austriac şi sunt de acord să pună capăt acestui personaj.

Totuşi, schimbarea de personaj nu se va face prea repede, având în vedere că Neuwirth, 28 de ani, se gândeşte să lanseze un alt doilea album sub numele de Conchita Wurst.

Artistul a câştigat cu piesa ‘Rise like a Phoenix’ a 59-a ediţie a Eurovision, desfăşurată la Copenhaga în 2014.

A fost a doua victorie pentru Austria care a câştigat prima dată, în 1966, cu cântecul ‘Merci, chérie’ a lui Udo Jürgens.