Românii sunt intoxicați și otrăviți cu bună știință de comercianți cu ajutorul celor care aprobă importurile. Au distrus fermele avicole din România ca să importe ouă contaminate cu salmonella, tocmai din Polonia.

Autoritatea Națională Sanitar Veterinară a depistat în cinci județe, peste 330.000 de ouă cu salmonella, provenite din Polonia. Ouăle au fost distribuite în județele Caraş-Severin către Timiş, Sibiu, Hunedoara, Argeş şi Prahova.

au fost retrase de pe piaţă, a declarat sâmbătă, la Vaslui, , Mihai Ponea, scrie Agerpres.

„Avem o alertă în România, a fost emis buletin de analiză cu salmonella tifimurium, fapt pentru care s-a iniţiat alertă şi de ieri au fost retrase 330.000 de ouă provenite din Polonia. De ieri până azi, colegi din şase judeţe din România sunt în teritoriu şi întocmesc documente. Au pus sub sechestru aceste ouă, urmând ca ele să fie dirijate la neutralizare. Aceste ouă au fost distribuite din Caraş-Severin către Timiş, Sibiu, Hunedoara, Argeş şi Prahova. În aproximativ 24 de ore, datorită noului sistem rapid de alertă, am reuşit cu colegii mei, dat fiind faptul că e Anul Nou, să retragem întreaga cantitate de ouă de la raft”, a precizat Mihai Ponea, vicepreşedintele ANSVSA.

Salmonella tifimurium este foarte periculoasă, putând produce toxiinfecţii alimentare grave, care la copii şi vârstnici ar putea provoca decesul.

„Luna trecută au fost trei decese în Croaţia, tot de la ouă provenite de la o fermă din Polonia, fapt pentru care ne-am alertat şi în mai puţin de 10 ore au fost retrase toate ouăle de pe piaţa din România”, a afirmat Mihai Ponea.

Aveți grijă de unde achiziționați ouă pentru masa de Anul Nou să nu ajungeți la spital cu toxiinfecție alimentară.