Dacă vrea, omul sfințește locul. Dovada vie a faptului că un primar priceput poate transforma o comună din România, într-un colț de rai și unde localnicii se bucură de piscină și condiții occidentale, este comuna Pădureni din județul Vaslui.

Comuna Pădureni din județul Vaslui, unui dintre cele mai sărace județe ale României, se mândrește cu condiții occidentale. Comuna are piscină, teren de sport cu nocturnă, parcuri rustice și muzeul satului „Casa bunicii”.

Și toate astea pentru că primarul Temistocle Diaconu, care în 2016 a stabilit un nou record la nivelul județului, după ce a câștigat cel de-al șaptea mandat consecutiv de edil, cu peste 80% din voturile electoratului, se îngrijește de comuna cu 4.000 de locuitori.

Situată la câțiva kilometri de municipiul Huși, comuna Pădureni a fost adusă la standarde europene de către primarul Temistocle Diaconu.

Primarul a înființat un serviciu public de gospodărie comunală, cu 11 angajați, pe care l-a dotat cu buldoexcavator, autogreder, autospeciale de ambulanță și pompieri aduse din Franța, tractor cu remorcă și, poate cel mai important, un atelier mecanic, un gater și un atelier de tâmplărie, scria estnews.ro, în vara anului 2016.

„Acest serviciu se ocupă de întreținerea instituțiilor publice, de transport școlar, de întreținerea rețelelor de apă și canalizare, de cele 15,5 hectare de spații verzi amenajate în comună în jurul instituțiilor. Însă, tot ce vedeți în comună este făcut după gândirea mea. Am un biblioraft întreg cu schițele la toate investițiile pe care le vedeți în comună. Eu le explic angajaților ce trebuie să facă și ei le pun în practică. Totul este făcut în regie proprie, de la garduri și bănci, până la rigole și poduri. Atunci când ne vin lemnele de foc pentru iarnă, întâi selectăm lemnul pentru construcții. Deci, se pot face multe prin autogospodărire, fără fonduri europene sau pomeni de la Guvern. Și este foarte mult de lucru. Chiar glumeam cu angajații din primărie și le spuneam că, la câtă treabă avem, sâmbăta și duminica ne cam încurcă”, declara Diaconu, pentru estnews.ro.

comuna padureni - piscinacomuna padureni