Jumătate din averea de pe planeta Pământ se află în mâinile a doar opt oameni, putrezi de bogați. Primul pe lista celor 8 cei mai bogaţi dintre bogaţi este Bill Gates.

Opt oameni fac legea pe planeta Terra. Dețin jumătate din averea populației și dictează încotro se dezvoltă lumea.

OXFAM – o confederaţie formată din organizaţii neguvernamentale, care luptă împotriva sărăciei şi nedreptăţii sociale, susține că opt oameni au o avere cât jumătate din populaţia cea mai săracă a Globului.

426 de miliarde de dolari – atât deţin, împreună, cei mai bogaţi opt oameni ai lumii. Cap de listă este fondatorul Microsoft, Bill Gates. Tot atât, 426 de miliarde de dolari, deţine jumătate din populaţia globului, adică 3 miliarde şi jumătate de oameni.

OXFAM afirmă că e vorba despre o periculoasă concentraţie de avere în mâinile unui număr tot mai mic de oameni. Dacă anul trecut erau 16 miliardari cu bogăţii cât jumătate din populaţia lumii, acum numărul acestora s-a înjumătăţit.

Oxfam cere liderilor lumii să ia măsuri pentru a crea o economie mai umană, prin creşterea impozitelor şi desfiinţarea mecanismelor care permit evaziunea fiscală.

Iată lista celor opt miliardari ai lumii: 

1. Bill Gates – 78,1 miliarde de dolari

2. Amancio Ortega – 72,8 miliarde dolari

 

3. Warren Buffett –  68 miliarde dolari

 

4. Carlos Slim – 60,7 miliarde dolari

5. Jeff Bezos – 55,4 miliarde dolari

 

6. Mark Zuckerberg –  49,4 miliarde dolari

7. Larry Ellison – 50,2 miliarde dolari

 

8. Michael Bloomberg – 45 miliarde dolari