In fiecare zi producem deseuri ca urmare a activitatilor noastre zilnice: resturi de produse care nu ne mai sunt utile si de care vrem sa scapam. Inainte de a le arunca, trebuie sa te asiguri ca nu le mai folosesti. Apoi, trebuie sa le asezi in recipientul potrivit pentru deseuri, pentru a te asigura ca vor fi reciclate si reutilizate in produse noi ori de cate ori este posibil.

Implicarea in colectarea selectiva a deseurilor, efectuarea primului pas in separarea deseurilor la domiciliu este un gest civic care duce la costuri reduse pentru mediu, costuri economice si sociale mai mici. Deseurile pot fi refolosite prin reciclare si recuperare, transformandu-le in noi resurse si oferind beneficii atat ecologice, cat si economice si sociale pentru toata lumea.

Cu cat realizam mai bine colectarea selectiva a deseurilor, separandu-le in mod corespunzator si punandu-le in cosuri gunoi potrivite, cu atat vom contribui la reducerea emisiilor gazelor poluante in atmosfera create de instalatiile de tratare a deseurilor. In plus, vom contribui pentru a oferi o a doua viata acelor produse pe care nu le mai folosim: deseurile organice pot fi transformate in biodiesel sau ingrasaminte, sticla reciclata poate fi transformata in ambalaje noi, plasticul uzat poate fi utilizat pentru produse noi pentru industrie etc.  Pe scurt, vom oferi noi utilizari pentru produse pe care le putem folosi inca mult timp. Sa nu le risipim! Cum spuneam, este nevoie de cosuri colectare colectiva, pe care le poti gasi la magazine de specailitate precum sanito.ro. Cu o experienta de peste 14 ani, acest magazin comercializeaza o gama larga de produse, de la eurocontainere si pubele, pana la detergenti si alte solutii de dezinfectare sau de protectie impotriva virusurilor si bacteriilor.

Daca intram pe site, vom vedea cateva modele care ne pot fi foarte utile in acest proces, ele pot fi folosite atat in firme, companii, institutii, cat si in mediul casnic. Asta pentru ca au un design placut si usor de implementat in orice tip de spatiu.

De exemplu, poti lua in considerare modelul HORSENS. Acest set pentru colectare selectiva este realizat din otel inoxidabil, atat de necesar pentru acasa, cat si pentru birou. Setul de reciclare HORSENS are un design compact, fiind prevazut cu trei cosuri de gunoi individuale pentru o sortare mai usoara a deseurilor. Culorile si autocolantele sunt personalizate pentru a satisface cerintele de separare a deseurilor. Fiecare dintre cele trei pubele este echipata cu suport pentru sacul de gunoi, pentru o inlocuire si o colectare usoara. Aceasta statie de reciclare are un design modern si elegant, fiind ideala atat pentru companii, cat si pentru locuinte. Dimensiunile relativ reduse il fac de neinlocuit in oricare spatiu, avand 3 x 50/60 litri si dimensiuni de 70 x 30 x 70 cm.

 

Daca nu, alege Nykoping B Cosuri modulare pentru reciclare, cu design elegant din metal. Versiunea colorata a modelului Nykoping A se potriveste perfect in orice birou, scoala, institutie publica, spatii comerciale sau zona urbana. Potrivit atat pentru uz interior si exterior. Culorile si autocolantele sunt personalizate pentru o separare usoara a deseurilor. Dimensiuni: (3×50/60L): 90 x 30 x 61 cm. Materialul este metal ultrarezistent. Culorile si inscriptionarile pot fi personalizate.

Da, colectarea selectiva este cat se poate de importanta si trebuie sa ne gandim din ce in ce mais erios la acest aspect.