Florian Coldea, fostul prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informații, proaspăt trecut în rezervă, ameninţă pe „critici săi” că, în viitor, „lipsit de constrângerile statutului și uniformei militare”, va avea libertatea de a vorbi și de a se exprima public.

Coldea îşi ameninţă pe faţă, adversarii că va începe să vorbească şi el.

„Criticilor mei, ale căror afirmații le-am considerat adesea constructive, le transmit că, lipsit de constrângerile statutului și uniformei militare, voi avea, în viitor, libertatea de a vorbi, de a mă exprima public, în baza expertizei profesionale acumulate și cu bună-credință care m-a ghidat întotdeauna. Aleg să fac acest lucru pentru a contribui astfel la dezvoltarea culturii de securitate, atât de necesară pentru România și cetățenii ei în contextul evoluțiilor mediului securitar, al transformărilor și multiplicărilor amenințărilor hibride, al realității cadrului legislativ și al condiționărilor tehnologice relevante la nivelul întregii societăți”, a declarat Coldea într-o declarație acordată AGERPRES.

Coldea, susține că seria de atacuri la adresa sa riscă să afecteze buna funcționare a Serviciului, „miza” fiind „mult mai mare” decât compromiterea activității sale.

„Celor care s-au grăbit să creadă sau să amplifice neadevăruri flagrante difuzate în trecut sau mai recent, până la data de 18 ianuarie 2017, le reiterez faptul că am înțeles miza, iar aceasta este cu mult mai mare și mai profundă decât compromiterea activității mele. Îmi rezerv dreptul de a oferi răspunsuri și clarificări adecvate, precum și elemente factuale relevante despre aceste aspecte și multe altele, la un moment dat. Dincolo de numele meu, pe care ancheta internă și adevărul l-au reabilitat, consider că această serie de atacuri și acuzații defăimătoare riscă să afecteze grav spiritul instituției și, implicit, buna funcționare a acesteia„, afirmă Coldea.