Despre coenzima Q10 auzim adesea diverse, insa foarte putini dintre noi stiu si inteleg cat de importanta este acesta pentru buna functionarea a organismului nostru.

Din acest motiv, este ideal sa avem in vedere ca in mod normal aceasta este produsa de corpul uman si mai mult decat atat este vitala pentru eficienta corecta a tuturor celulelor, ceea ce o face, de asemenea, prezenta in absolut fiecare celula pe care o avem in organism. In alta ordine de idei, unul dintre principalele roluri pe care le are aceasta coenzima este cel antioxidant. Cum? Ei bine, aceasta lupta cu particulele toxice din corp, care poarta si numele de radicali liberi si ne ajuta astfel, sa ne pastram o sanatate de fier in orice moment al vietii.

Conform unor studii stiintifice acesti radicali liberi nu fac decat sa ne afecteze incet-incet toate functiile corpului, accelerand procesul de imbatranire, si pot cauza o serie de boli de inima sau chiar cancerul. In sine, coenzima Q10 poate sa neutralizeze aceste substante nocive si te poate ajuta sa previi multe dintre neplacerile care ar putea fi provocate de acestia.

Cum ne ajuta coenzima Q10?

Capsulele coenzima Q10 pot fi utilizate de catre majoritatea celulelor si a membranelor in special pentru multiplicarea, dezvoltarea si mentinerea acestora cat mai eficiente si mai puternice. De altfel, rolul principal pe care acestea il au este in estomparea procesului natural de imbatranire, avand capacitatea de a imbunatati rapid toate functiile mitocondriale.

In sine, suplimentele cu coenzima Q10 pot spori absorbtia unor nutrienti importanti in corp precum vitaminele C si E, mentinand astfel sanatatea cardiovasculara si sanatatea generala a corpului, sau prevenind migrenele care ne pot strica chiar si zilele care se prezinta a fi perfecte.

Prevenirea si tratarea afectiunilor cardiace


https://go-vita.ro/coenzima-q10-100-mg-30-capsule/

In mod constant, una dintre cele mai cunoscute afectiuni pentru care este indicat sa consumam coenzima Q10 este insuficienta cardiaca congestiva. Multe studii au demonstrat ca aceasta este foarte utila si in combaterea altor tipuri de afectiuni cardiovasculare.

Reglarea hipertensiunii arteriale

Aceasta este e problema destul de des intalnita la foarte multe persoane, iar pentru a imbunatati sanatatea cardiaca si pentru a ameliora multe dintre efectele radicalilor liberi asupra inimii este necesara sa avem un consum ridicat de coenzima Q10.

Efect energizant pentru organism

De asemenea, aceasta are un rol esential in sintetizarea ATP-ului, care este un compus ce are legatura cu transferul de energie dintre celule. Un consum ridicat ne va ajuta sa echilibram asa cum trebuie procesul de consumare a energiei.

Reduce nivelului colesterolului

Date fiind proprietatile foarte puternice de antioxidant ale acesteia, este foarte important sa subliniem si rolul pozitiv pe care il are in procesul de impiedicare grasimii de a se depuse pe vasele de sange, scazand astfel colesterolul.

Intarirea sistemului imunitar

Coenzima Q10 este unul eficienta si in ceea ce priveste rezolvarea problemelor care tin de sistemul imunitar, in special dat fiind faptul ca acesta este un imunomodulator natural. Datorita acesteia se activeaza anticorpii care lupta impotriva microbilor.

De unde putem lua coenzima Q10?

Desi discutam despre o coenzima produsa de corp este esential sa avem in vedere si faptul ca aceasta se poate obtine destul de simplu si din alimentele pe care le consumam, asta depinzand foarte multe de procentul in care avem nevoie de ea. De aceea, pentru un aport mai mic o putem gasi in spanac sau broccoli, insa pentru cantitati mai semnificative, acestea se pot lua din pestele gras precum somonul sau heringul si tonul, din uleiul de soia sau din mazare si fasole, oua ori produse lactate.

Astfel, pentru a-ti asigura necesarul de acest tip de enzima din corp este obligatoriu sa ai in vedere si faptul ca aceasta este se poate obtine prin intermediul capsulelor cu coenzima Q10 de la Go Vita.