Utilizata in tot mai multe produse cosmetice, suplimente nutritive si produse care promit efecte benefice pentru organism, coenzima Q10 aduce o serie de beneficii pentru sanatate ce nu pot fi contestate.

Este binecunoscut faptul ca actiunea radicalilor liberi este extrem de daunatoare pentru organism. Pentru a fi combatute toate efectele negative asociate, coenzima Q10 poate fi de un real ajutor. Desi este produsa in mod natural de corpul uman, poate fi gasita si in multe alimente pe care le consumam zilnic, iar pentru un plus de beneficii poate fi administrata si sub forma suplimentelor alimentare.

Deficientele nutritive priveaza uneori organismul de nutrientii necesari pentru o functionare optima. Alimentatia nu este suficienta uneori, astfel se poate apela la suplimente nutritive pentru o eficienta crescuta a sistemului imunitar si protejarea tesuturilor.

Surse alimentare cu coenzima Q10

Produsa in mod natural de organism, coenzima Q10 pote fi gasita si in alimente ca o sursa suplimentara de beneficii. Carnea de vita si carnea de pui sunt sursele cele mai comune si bogate pentru coenzima Q10, insa aceasta poate fi gasita si in carnea de porc sau carnea de peste.

Sursele vegetale cele mai importante pentru aceasta substanta sunt de asemenea si legume precum spanacul, broccoli sau conopida. Fasolea, mazarea, lintea sau soia sunt alte surse bogate in coenzima Q10; unele fructe precum portocalele sau capsunile au de asemenea un continut de coenzima Q10, intr-o concentratie mai scazuta, insa comparativ cu cea gasita in carne sau legume.         Odata ce se cauta obtinerea din alimente a coenzimei, trebuie tinut minte faptul ca congelarea, fierberea sau prajirea excesiva poate distruge substantele nutritive.

Efectele coenzimei Q10

Un maximum de efecte benefice poate fi obtinut atat dintr-o alimentatie corespunzatoare cat si din utilizarea suplimentelor nutritive cu coenzima Q10. Actiunea acesteia reduce efectele nocive ale radicalilor liberi asupra organismului – se poate consulta pentru informatii suplimentare orice coenzima Q10 prospect, insa oferim si aici cateva detalii.

Unul dintre efectele directe ale suplimentelor cu coenzima Q10 se refera la optimizarea functionarii sistemului cardiovascular prin contributia la functionarea normala a inimii. Coenzima este prezenta in special in celulele inimii, creierului si ficatului si este esentiala pentru producerea energiei in corpul uman. Activitatea zilnica, atat fizica cat si psihica, este asigurata de plusul de energie oferit prin consumul de suplimente alimentare cu coenzima Q10.

Oxigenarea celulelor la un nivel superior contribuie de asemenea la o stare fizica generala mai buna. Pornind de la imbunatatirea functiei cardiace si a sistemului cardiovascular, coenzima Q10 contribuie la o circulatie mai buna a sangelui, ceea ce duce la un transport mai eficient al nutrientilor si oxigenului catre toate tesuturile corpului.

Actiunea oxidanta daunatoare a radicalilor liberi este de asemenea inhibata prin suplimentele si sursele de coenzima Q10. Procesele de imbatranire prematura sunt astfel intarziate prin efectele antioxidante oferite de coenzima – se asigura o protectie suplimentara a tesuturilor si o eficienta sporita a sistemului imunitar, ceea ce ajuta organismul sa lupte mai bine impotriva potentialelor amenintari externe.

Un real ajutor pentru sanatate, coenzima Q10 preluata din alimentatie sau din suplimente nutritive – cum este si Coenzima Q10 120 mg de la Alevia – asigura o functionare optima a sistemului imunitar si cardiovascular, contribuie la o mai buna oxigenare si asigura necesarul de energie pentru activitatile zilnice.