Autorităţile din judeţul Brăila au activat miercuri, planul roşu de intervenţie din cauza unui accident rutier produs în localitatea Baldovineşti, unde un autocar plin cu turişti din Republica Moldova s-a răsturnat într-o curbă, iar trei persoane au decedat.

Autocarul s-a răsturnat miercuri dimineaţă, pe drumul european 87, în zona localităţii Baldovineşti din judeţul Brăila. Din primele informații furnizate de echipajele de poliție sosite la fața locului, accidentul s-a produs întrucât șoferul nu a schimbat direcţia de mers, a mers înainte, a acroşat două indicatoare, care arătau tocmai faptul că în zonă urmează o curbă, după care autocarul s-a răsturnat în şanţ.

Afară ploua torențial iar șoferul a circulat imprudent. În urma producerii accidcentului trei copii au murit iar alte 28 de persoane au fost rănite. Drept urmare, autoritățile din județul Brăila au activat codul roșu de intervenție.

„Am activat planul roşu de intervenţie la propunerea inspectorului şef al ISU Brăila, cu aprobarea prefectului judeţului. Planul roşu se activează când sunt mai mult de 10 victime, iar capacitatea de intervenţie a judeţului este depăşită, nu este suficientă. Atunci, vin în sprijin judeţele limitrofe. La această oră, la locul accidentului de la Baldovineşti intervin forţe de la Brăila, dar şi de la Galaţi”, a declarat Ştefan Stoian, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila.

Turiştii se întorceau din Turcia spre casă, spre Republica Moldova, când, la un moment dat, în zona localităţii Baldovineşti din judeţul Brăila, şoferul aflat la volanul autocarului a scăpat maşina de sub control şi aceasta s-a răsturnat în şanţ.

Comisarul şef Bogdan Zotoi a precizat că încă nu au putut discuta cu șoferii autocarului întrucât aceștia sunt turci. Autoritățile așteaptă un translator pentru a începe audierile șoferilor.