Cocuța, Sânziana Buruiană, Don Baxter și Bogdan Boantă spun, pentru ultima dată în acest sezon, „Poftiți pe la noi!” de la Antena 1.

Ultima ediție a celui de-al doilea sezon al emisiunii „Poftiți pe la noi!” îi are protagoniști pe Cocuța, Sânziana Buruiană, Don Baxter și Bogdan Boantă.

Cei patru, atent supravegheați și îndrumați de nea Mărin, vor ajunge în cartierul Someșeni, din Cluj Napoca, acolo unde locuiește Sorin Bucur, cel care a transformat lutul într-o operă de artă folositoare.

Din mâinile sale ies oale, farfurii, fluiere, potcoave, iar pasiunea sa pentru frumos răzbate din fiecare obiect în parte. A învățat meserie la o școală din Cluj și a știut de la bun început că acesta va fi destinul lui: de a duce mai departe tradiția românească. Soarta nu a fost însă blândă cu el, dar nea Mărin și cele patru ajutoare de nădejde vor face tot posibilul să îi ofere sprijinul de care are nevoie acum.

Pentru a face rost de bani pentru familia Bucur, Bogdan Boantă își va învinge teama de cai pe care o are și va țesăla unul.

„Îmi plac, dar mi-e frică de ei ca de dracu’. Mi-a fost teribil de frică”, povestește Bogdan.

Tot el va căra cu roaba până nu își va mai simți spatele de durere, va curăța șezlonguri, va tunde iarba și nu va ieși din cuvântul lui nea Mărin.

Nu vor lipsi însă nici prilejurile în care el și Cocuța se vor amuza, cum ar fi în timpul unei bătăi cu rumeguș.

Don Baxter își va demonstra încă o dată calitățile de bucătar, dar nea Mărin i-o va coace când se va aștepta mai puțin: surprins în timp ce se odihnește, Don Baxter e ridicat cu o macara și lăsat suspendat câteva minute bune.

La rândul ei, Sânziana Buruiană nu va scăpa nepedepsită atunci când va trage chiulul și va fi aruncată de nea Mărin în piscină.

Sânziana Buruiană pune în scenă o căzătură greu de imaginat. Încălțată total nepotrivit pentru locul în care se află, Sânziana se dezechilibrează și cade foarte rău, iar colegii ei trag o sperietură zdravănă atunci când văd că tânăra mai avea puțin și ateriza direct într-un iaz.

Tot lor li se rupe sufletul când văd că Sânziana începe să plângă, însă ei se liniștesc repede: ea plânge nu pentru că s-a lovit, ci pentru că telefonul a ajuns în apă.

„Eu am avut impresia că s-a desfigurat. Am văzut-o pur și simplu zburând pe lângă mine”, povestește speriată Cocuța. Atât Don Baxter, cât și Bogdan Boantă nu își pot stăpâni uimirea când văd că ea nu mai poate nu de durere, ci de… grija telefonului.

„Eu nu vedeam nimic. Nicio julitură, nicio durere, problema mea era telefonul”, declară Sânziana.

Colac peste pupăză, Rebeca de la Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor condimentează ediția cu indicații care mai de care mai „prețioase”. „Am scăpat de nea Mărin și a venit doamna Rebeca în același rol”, spune Bogdan.