Coco Gauff a cucerit duminică dimineață, US Open 2023, primul Grand Slam din carieră, cel mai important titlu pentru carierea sa. Americanca de 19 ani a învins-o în finală pe bielorusa Aryna Sabalenka.
Coco Gauff a dat lovitura la US Open. Favorită șase a turneului, americanca a învins-o în finală pe Aryna Sabalenka, a doua favorită a competiției.
Bielorusa a jucat foarte bine în primul tur, pe care l-a câștigat cu 6-2. Însă filmul s-a tăiat în setul doi și mai apoi s-a prăbușit tot pentru Aryna Sabalenka în setul trei. Americanca s-a impus cu 6-3 în setul doi și  cu 6-2 în setul trei.
A fost a șasea participare pentru bielorusă la US Open și în premieră a jucat finala. Pentru acest rezultat, Aryna Sabalenka a fost recompensată cu un premiu în valoare de 1,5 milioane de dolari și 1300 puncte WTA care de luni o vor ajuta să devină în premieră lider mondial. Bielorusa a cucerit în acest an, Australian Open.
Coco Gauff a jucat pentru a cincea oară la US Open, reușind să se califice în cea de-a doua finală de Grand Slam a carierei după cea din 2022 pierdută la Roland Garros.
Americanca primește pentru succesul de la US Open, 3 milioane de dolari și 2000 de puncte WTA, care o urcă de luni, în premieră pe locul 3 mondial.