Compania Națională de Drumuri îl dă în judecată pe jurnalistul Rareș Bogdan, pe motiv că realizatorul Realitatea TV a afectat imaginea companiei și că nu i-a asigurat directorului Narcis Neaga, dreptul la liberă exprimare în cadrul emisiunii.

CNADNR sesizează CNA și îl cheamă în judecată pe Rareș Bogdan, pe motiv că în cadrul emisiunii sale de la Realitatea TV a decredibilizat insituția.

”Având în vedere gravele prejudicii de imagine, CNADNR SA anunţă că va depune sesizare la CNA şi va formula o acţiune în instanţă împotriva cetăţeanului Rareş Bogdan. Menţionăm că prin afirmaţiile neadevărate, nefondate, precum şi verdictele date de către persoana respectivă, fără nicio competenţă şi autoritate juridică în domeniu, se creează decredibilizarea companiei care poate dăuna acesteia în cadrul proceselor pe care le are în faţa instanţelor judecătoreşti naţionale şi a celor de arbitraj internaţionale. În acest sens, indirect, are loc o favorizare a firmelor private care se află în diferite dispute litigioase cu CNADNR SA. Totodată, Narcis Ştefan Neaga, în nume personal, va acţiona în judecată, solicitând daune morale, ca urmare a insultelor şi calomniilor la care a fost supus. În cadrul emisiunilor, atât Rareş Bogdan, Stelian Negrea, cât şi alţi invitaţi au invocat art. 30, alin. 1, privind libertatea de exprimare, din Constituţia României, aceştia intenţionat au omis să invoce şi alin. 6, al aceluiaşi articol, care prevede că: „libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine„, se arată în comunicatul de presă al CNADNR, remis exclusivNEWS.ro.

Rareș Bogdan s-a declarat stupefiat de acest demers al CNADNR: Sunt stupefiat. Domnul Neaga, după trei emisiuni pe care le-am realizat împreună cu colegii mei Stelian Negrea, Alex Căutiș și alții jurnaliști de investigații, domnul Neaga la ce înțelege dânsul să reacționeze: la afirmația că dânsul și-a făcut concediul de 1 mai în Grecia, în Creta, la resortul Elounda Beach. Asta e marea problemă a României. Nu, marea problemă a României la care domnul Neaga așteptăm să ne răspundă, de o lună și jumătate, este de ce toți cei care vin dinspre Ardeal spre litoralul românesc, în acestă perioadă, sunt nevoiți să stea între o oră și două ore pe Centura Capitalei, de ce Centura Clujului a fost licitată la 64 de milioane de euro și a ajuns să coste 190 de milioane de euro și nu e gata; de ce nu e rezolvată problema pe tronsonul de la Sibiu la Orăștie unde am arătat foarte clar, cu specialiști, despre faptul că a fost o inconstiență că au deschis autostrada în 14 noiembrie, cu exact o zi înainte de turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Am venit cu nenumărate întrebări legate de Șebeș-Turda și de faptul că, pe una dintre trosoane, nu au rezolvat probema exproprierilor (…) Provinciile istorice nu sunt legate. Noi nu avem prin autostradă legătura făcută dintre Moldova și Transilvania, dintre Țara Românească și Transilvania. Am arătat că pe centura din Sinaia se stă și am stat eu între 40 de minute și o oră și jumătate, vineri, sâmbătă, duminică pentru că nu se poate circula. Am arătat că pe zona Vama Veche-Năvodari, în timpul weekendului, când e afluență mare de turiști pe litoral, sunt probleme grave de circulație. De asemenea, avem cel mai scumo km de autostradă, avem probleme cu trasparentizarea licitațiilor, avem un CNADNR cu un bugey de două miliarde și avem cea mai proastă infrastructură din Europa. Victor Ponta a încercat prin Narcis Neaga să controleze direct CNADNR. Narcis Neaga care nu înțelege că s-a terminat o epocă. România a pierdut două pariuri: pariul cu agricultura și cu infrstructura.

Cu privirefactura cnadnr la informațiile vehiculate în presă cu concediul făcut de șeful CNADNR, în diverse locaţii exclusiviste şi foarte scumpe din Grecia, cum ar fi Elounda Beach – preţ minim 1000 euro/noapte, compania precizează: Narcis Ştefan Neaga informează opinia publică asupra faptului că informaţiile apărute sunt mincinoase, întrucât  sejurul a costat 66 euro/noapte/persoană şi nu a depaşit suma de 800 euro pentru 4 nopti, 3 persoane, după cum se poate dovedi şi din factura conform careia s-a platit sejurul. Asocierea numelui lui Narcis Neaga cu posibilele preţuri mari practicate în staţiune, „preţul pentru o cameră simplă depăşeşte 1500 Euro pe noapte, iar pentru un apartament de tip Presidential Suites e de peste 3500 Euro/noapte”, este rău intenţionată şi denigratoare. În sensul celor menţionate, Narcis Ştefan Neaga va acţiona în judecată pe toţi cei care au făcut aceste informaţii mincinoase despre locaţia şi costurile concediului său.