Patru dintre cele mai mari spitale din Bucureşti au rămas fără finanţare după ce primăriţa de la Sectorul 1, Clotilde Armand, cu ajutorul consilierilor PNL și USR-PLUS au tăiat finanțarea.

Clotilde Armand face economie la Sectorul 1 pe spinarea sănătăţii românilor.

Spitalul Clinic de Urgență București – Floreasca, Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” și Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București au rămas fără finanţarea de la Primăria Sector 1.

Alexandru Ulici managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu, a precizat că Armand nici măcar nu a putut să fie contactată vreodată de el pentru a avea o discuție.

Medicul Monica Pop, fost manager al Spitalului de Urgențe Oftalmologice din București,critică dur decizia.

„În afară de utilități, lucru care era foarte important, fiecare spital avea anual o alocație bugetară. Noi făceam un raport cu ce am dori să facem și ei erau executanții. Așa a fost până acum. Va fi o breșă serioasă în bugetul spitalului, era foarte important ajutorul lor. Într-un an, ne-au cumpărat un generator electric, e un lucru extraordinar. Credeți că doamna Clotilde Armand a spus cuiva că are de gând să facă așa ceva? Eu chem pe toată lumea care a beneficiat de acest ajutor, pe părinții copiilor. Oricum e greu de întreținut un spital. Până când s-a inventat Asociația Spitalelor, ne-am plătit singuri, dar o să ne descurcăm, asta e situația și să nu creadă doamna că stăm doar în banii ăștia. Ar fi trebuit, după părerea mea, să suplimenteze, pentru că e un ajutor important. Este o gafă politică extraordinar de mare, un lucru care urâțește atât de mult poziția unui primar și partidul din care face parte. Să nu-mi spună mie nimeni că Sectorul 1 nu are posibilitate“, a precizat medicul Monica Pop.

Emanuel Ungureanu, deputat USR-PLUS, a precizat, la Antena 3, că ceea ce face colega sa este inadmisibil.

”Este inadmisibil că nu a stat de vorbă cu managerii de spital! Acest lucru pe care îl face colega mea este complet greșit. Nu ai voie să întrerupi o finanțare până nu găsești o altă resursă. Dacă s-a luat această decizie, e o gravă greșeală. Trebuie luată o decizie la nivel de partid cu această doamnă!”, a spus Emanuel Ungureanu, deputat USR-PLUS.