Clipe de coșmar la Spitalul CFR din Simeria. 54 de pacienți, evacuați din cauza unui incendiu

Clipe de coșmar la Spitalul CFR din Simeria. 54 de pacienți, evacuați din cauza unui incendiu
loading...

Peste 50 de pacienți au fost evacuați joi, din spitalul CFR Simeria, în urma unui incendiu care a izbucnit în unul dintre saloanele acestuia.  12 persoane au fost intoxicate cu fum, dar niciuna nu are viața pusă în pericol.

Focul ar fi pornit de la o lumânare aprinsă la căpătâiul unui bolnav care decedase joi în spital, dar autoritățile nu au confirmat o asemenea variantă.

Incendiul a fost lichidat de pompierii militari care au trimis la fața locului mai multe mașini de intervenție și stingere a focului.

Cauzele declanșării incendiului urmează să fie stabilite, a declarat maiorul Claudiu Achim, adjunctul comandantului ISU Hunedoara, prezent la fața locului.

La locul incendiului au putut fi observate cel puțin zece ambulanțe care au preluat pacienții din spital și i-au transportat spre unități medicale similare din Deva, Hunedoara și Orăștie.

Alți 27 de pacienți au fost evacuați în clădirea Primăriei Simeria, aflată în imediata vecinătate a spitalului CFR.

Prefectul județului Hunedoara, Sorin Vasilescu, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, într-o formă restrânsă, pentru a analiza măsurile care se impun în continuare.

Noul ministrul al Transporturilor, Dan Costescu, a dispus deplasarea de urgență la Simeria a unei echipe conduse de șeful Serviciului Medical, Sorin Ionel Ghiță, pentru efectuarea unei analize la spitalul CFR din localitate, unde joi după amiază a izbucnit un incendiu.

”Ministrul Transporturilor, Dan M. Costescu, în urma incendiului produs la Spitalul General Căi Ferate Simeria, a solicitat Secretarului General și Serviciului Medical o informare cu privire la organizarea și funcționarea activității din spital. Având în vedere situația creată, ca urmare a incendiului produs în această după amiază (joi — n.r.), ministrul Transporturilor a dispus deplasarea de urgență la Simeria a unei echipe din minister condusă de șeful Serviciului Medical, Sorin Ionel Ghiță, pentru analiza la fața locului”, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

spital cfr simeria incendiu

Categorii: ȘTIRI

Autor

Recent NEWS

Puteți contacta redacția site-ului de știri www.recentnews.ro pentru sugestii, ponturi, comentarii, păreri, sau drepturi la replică, la adresa office@recentnews.ro