Peste 50 de pacienți au fost evacuați joi, din spitalul CFR Simeria, în urma unui incendiu care a izbucnit în unul dintre saloanele acestuia.  12 persoane au fost intoxicate cu fum, dar niciuna nu are viața pusă în pericol.

Focul ar fi pornit de la o lumânare aprinsă la căpătâiul unui bolnav care decedase joi în spital, dar autoritățile nu au confirmat o asemenea variantă.

Incendiul a fost lichidat de pompierii militari care au trimis la fața locului mai multe mașini de intervenție și stingere a focului.

Cauzele declanșării incendiului urmează să fie stabilite, a declarat maiorul Claudiu Achim, adjunctul comandantului ISU Hunedoara, prezent la fața locului.

La locul incendiului au putut fi observate cel puțin zece ambulanțe care au preluat pacienții din spital și i-au transportat spre unități medicale similare din Deva, Hunedoara și Orăștie.

Alți 27 de pacienți au fost evacuați în clădirea Primăriei Simeria, aflată în imediata vecinătate a spitalului CFR.

Prefectul județului Hunedoara, Sorin Vasilescu, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, într-o formă restrânsă, pentru a analiza măsurile care se impun în continuare.

Noul ministrul al Transporturilor, Dan Costescu, a dispus deplasarea de urgență la Simeria a unei echipe conduse de șeful Serviciului Medical, Sorin Ionel Ghiță, pentru efectuarea unei analize la spitalul CFR din localitate, unde joi după amiază a izbucnit un incendiu.

”Ministrul Transporturilor, Dan M. Costescu, în urma incendiului produs la Spitalul General Căi Ferate Simeria, a solicitat Secretarului General și Serviciului Medical o informare cu privire la organizarea și funcționarea activității din spital. Având în vedere situația creată, ca urmare a incendiului produs în această după amiază (joi — n.r.), ministrul Transporturilor a dispus deplasarea de urgență la Simeria a unei echipe din minister condusă de șeful Serviciului Medical, Sorin Ionel Ghiță, pentru analiza la fața locului”, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

spital cfr simeria incendiu