La doar 20 de ani, Claudiu Dumitrache impresionează și fascinează publicul prin profunzime, modul simbolic de a se expune și arta pe care o daruiește celor care intrâ în contact cu el.

Artistul se află pe scenă de la vârsta de 12 ani, de când doar mama sa credea în el. Astăzi, apreciat de personalități ca Dida Drăgan, Eb Davis, Mirabela Dauer, Raoul, Ileana Șipoteanu sau Michaela Rose, Claudiu împartășește cu noi toți, bucuria lansării unei cărți biografice, a doua publicație dupa volumul de poezii “Boemia unui mort”, intitulată după vârsta sa – “20”. Cartea este publicată de Editura Coresi și reprezintă conduita artistică a tânarului cântâreț, compozitor, textier, jurnalist, actor, scriitor și consultant în dezvoltare personală.

Vorbind despre Claudiu ca interpret, el cantă din 2012, având un portofoliu abundent. A avut peste o mie de spectacole, anul viitor urmând să încheie al treilea turneu din cariera de interpret. În țară sau în afara țării, Claudiu a fost aplaudat pentru voce și emoție alaturi de artiști ca Raoul, Trupa Alphaville, Faydee, Delia, Ileana Șipoteanu, Ștefan Bănica ș.m.d.

Ca și compozitor, Claudiu a compus pentru mai mulți interpreți și pentru el însași. “Lumea mea” sau “Iubirea ce nu s-a vrut” sunt cele mai cunoscute compoziții ale artistului, urmând ca în vara anului 2020 să își lanseze primul album care să cuprindă mai multe compoziții proprii.

Versul a început pentru el, cu textele pentru piese. Mai exact, pentru adaptări ale pieselor din alte limbi în limba română. Cea mai cunoscută adaptare de text și interpretare este “Semnele au venit demult”, după “Sign of the times” de la Harry Syles.

Una dintre marile pasiuni ale “copilului prodigy”, așa cum a fost aclamat în 2016 de către presa italiană și californiană, este actoria. Ca și actor, Claudiu a jucat în piese de teatru în Trupa Artistică “Anton Pann” București și în trupa de teatru a Bibliotecii Orășenești Titu. Dorința sa arzătoare legată de actorie este aceea de a juca în propriul său film, regizat și scris de el.

Ajungem la una dintre cele mai recente pasiuni și talente, aceea de scriitor. Încâ din 2012, Claudiu a stat alături de scriitori precum Ioan V. Maftei-Buhăiești, Ion Machidon, Vasilica Ilie, sau Dana Staicu, oamnei care l-au ancorat în lumea literaturii mai mult decât a făcut-o scoala, spune el. Claudiu a căntat în cadrul cenaclurilor literare, cea mai de durată colaborare fiind cu cenaclul “Amurg Sentimental”.

În 2018, C. Dumitrache a lansat prima carte. “Boemia unui mort”, volum de poezii care a atras atenția mai multor critici și scriitori, precum și scriitorului, antropolog, filolog, etnograf la Academia Română, decan al Universității Hyperion, prof. Ștefan Lucian Mureșanu, care a recenzat volumul de poezii sub forma unui tratat care atârnă greu în favoarea tânărului artist Claudiu Dumitrache.

Claudiu este și jurnalist, cu diplomă, activând în presa independentă și scriind articole despre corupție, propagandă, hărțuire, “artiștii impostori” sau discriminare, pe mai multe site-uri, dar și pe blogul său.

În 2019, pasiunea pentru cunoaștere, spiritualitate, adevăr și evoluție, l-a adus pe Claudiu la abținerea diplomei de consultant în dezvoltare personală, la Academia Britanică de Afaceri și Comunicare. Până acum, “cabinetul de consultanță” a fost mai mult în mediul online și în spatele scenei, “clienții” lui Claudiu fiind de cele mai multe ori prieteni, colegi de scenă sau cunoștințe din online.

Cel mai nou proiect al tânarului artist este alături de Raoul. Cei doi artiști au lansat un colind pentru perioada iernii, pe versurile și muzica lui Raoul ( Rareș Borlea), cunoscut pentru colaborările cu Neda Ukraden sau Mirabela Dauer. Cei doi vor concerta în țară pe toată perioada iernii, iar în București publicul îi poate asculta pe 8 decembrie la Beraria H.