Claudiu Băluţă, din Piteşti, a câştigat duminică, la Club Sprtiv Galaxy din Bucureşti, turneul RTP 500 GOLD CUP 2019, cea de-a treia a ediţie a unui turneu de categorie RTP 500, competiţie rezervată jucătorilor din nivel avansat.

Claudiu Băluţă este noul campion al circuitului Romanian Tenis Premium. În optimi, Claudiu s-a impus în două seturi în faţa lui Alexandru Corcodel, scor 4-1, 4-0, originar tot din Piteşti, debutant în circuitul RTP. În sferturi a eliminat alt piteştean, pe Alexandru Cebotar, scor 4-1, 4-1. În semifinale, Claudiu a produs surpriza, l-a învins categoric pe favoritul doi, Bogdan Dragomirescu, scor 4-1, 4-2. Iar în finală, Claudiu Băluţă s-a impus în două seturi identice, scor 4-2, 4-2, în faţa lui Ştefan Săndache, debutant în circuitul RTP.

Claudiu Băluţă a fost nevoit să renunţe la un turneu organizat la FRT, pentru a putea juca la RTP şi se pare că a făcut alegerea cea mai bună, întrucât a câştigat turneul RTP 500 GOLD CUP.  Pentru adjudecarea turneului RTP 500, Claudiu Băluţă a primit un premiu în valoare de 340 lei, un voucher RTP în valoare de 50 lei, un voucher Wilson cât şi trofeul turneului, plus 500 de puncte RTP. Graţie acestui succes, Claudiu Băluţă se califică la Turneul Campionilor RTP din luna octombrie 2019 şi urcă 18 locuri în clasament, până pe poziţia 10, cu un total de 795 de puncte RTP. Este al doilea trofeu RTP câştigat de Claudiu Băluţă, după cel 27 octombrie 2018, când s-a impus în finala turneului de categorie RTP 250 – RTP CRISTAL CUP, în faţa lui Doru Băloi.

Ştefan Săndache, în vârstă de 20 de ani, din Bucureşti, la debutul său în circuitul RTP, a reuşit să joace finala turneului RTP 500 GOLD CUP. În primul tur, Ştefan  avut Bye, iar în optimi l-a eliminat pe favoritul numărul opt, Sebastian Forţu, în două seturi, scor 4-1, 4-1, iar în sferturi de finală l-a învins pe principalul favorit al turneului, Mihnea Susanu, scor 4-3, 4-2. În semifinale s-a impus la limită în faţa lui Valentin Fătu, debutant în circuitul RTP, scor 4-3, 4-3. În setul doi, Ştefan a revenit de la 3-0. În finală, Ştefan Săndache a cedat în două seturi în faţa favoritului şase, Claudiu Băluţă. Pentru că a jucat final RTP 500, Ştefan Săndache a primit un premiu în valoare de 200 lei, un voucher RTP de 40 lei, un vocuher Wilson, trofeul finalistului şi 350 de puncte RTP.

22 de jucători au participat la cea de-a treia ediţie a turneului RTP 500, dintre care şapte au fost debutanţi în circuitul RTP: Ştefan Săndache, Mihai Enciu, Alexandru Corcodel, Sorin Vijelie, Valentin Fătu, Ştefan  Gheorghiţă şi Octavian Diaconeasa.

Arbitrii turneului RTP 500 GOLD CUP 2019 au fost Marius Zeciu, Florin Cristea, Luchian Cincu, Bogdan Iorga, Sebastian Forţu şi Sebastian Popescu, Arbitru Principal şi Supervisor RTP.

Alexandrion Group România şi Wilsom România au fost sponsorii turneului RTP 500 GOLD CUP 2019.