Mircea Negulescu a făcut scandal monstru la Parchetul General unde a fost audiat într-un dosar privind o plângere făcută de un magistrat pe care acesta l-a trimis în judecată. Procurorul portocală, proaspăt dat afară din magistratură, a chemat poliţia pe motiv că l-ar fi agresat un jurnalist.

După ce a încercat să scape de armata de jurnalişti care-l aşteptau în faţa Parchetului General, încercând să itnre prin spate, Negulescu a fost audiat iar la ieşire, jurnaliştii l-au asalatat cu întrebări.

Vreau să mă lăsați să merg. Nu dau niciun fel de declarație pentru că mă hărțuiți. Ați sărit pe mine, mă împiedicați. Nu vreau să dau declarații. Vreți să mă tâlhăriți, nu înțeleg„, a spus procurorul la ieșirea din Parchet.

Deranjat de insistenţele acestora, Negulescu a revenit la Parchetul General ca să depună plângere pe numele unui jurnalist de la o televiziune pe care îl acuză că l-a agresat. Maie xact Negulescu susţine că jurnalistul i-ar fi băgat camera video în ochi.

Mircea Negulescu a sunat la 112 din sediul Parchetului General iar o echipă de poliţie a venit la Parchet pentru a audia jurnaliştii.

Până în momentul de față sunt mai multe plângeri pe numele acestuia. Una dintre ele este făcută de Vlad Cosma, dar și Sebastian Ghiță și probabil mai sunt și altele ce îl vizează.

Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a decis, pe 30 ianuarie, excluderea din magistratură a procurorului Mircea Negulescu, acuzat, printre altele, că a luat legătura cu un suspect în mai multe dosare.

În presă au apărut mai multe înregistrări din discuţii pe care le-ar fi avut cu părţi din dosare, aceste aspecte constituind subiectul unor cercetări ale Inspecţiei Judiciare. În una dintre înregistrări, Mircea Negulescu îi cerea unui martor cu identitate protejată să semneze un denunţ împotriva omului de afaceri Sebastian Ghiţă, iar acesta din urmă îi spune că „anul trecut scriam de Cosma şi se duce nevinovat la puşcarie”.

Deputatul Andreea Cosma a susţinut că procurorul i-a făcut avansuri, iar atunci când le-a refuzat, magistratul a ameninţat-o că o va trimite la închisoare, odată cu tatăl său, Mircea Cosma, fostul preşedinte al CJ Prahova, şi fratele său, fostul deputat Vlad Cosma.

Iar fostul deputat Vlad Cosma a dezvăluit mai multe înregistrări în care Mircea Negulescu ar fi falsificat probe şi ar fi presat martorii pentru a face declaraţii mincinoase în mai multe dosare penale instrumentate la DNA Ploieşti.