Cioloş face „România de bun simţ” cu pensionare de lux. Irina Alexe are o pensie nesimţită

Dacian Cioloş vinde românilor o gogoaşă umflată pe care a numit-o „România 100”, prin care vrea să creeze România de bun simţ. Numai că ce să vezi, în conducerea acestei platforme, fostul prim minsitru a adus-o pe Irina Alexe, pensionar de lux la 42 de ani, pe spinarea românilor. Fost secretar de stat al lui Dacian Cioloș în MAI, făcută general la 35 de ani, a ieșit la pensie la 42 de ani şi beneficiază de o pensie de 13.000 de lei. 

România de bun simţ în varianta Cioloş înseamnă pensii nesimţite pentru oamenii lui. Aşa vede fostul premier, reforma de bun simţ în România. Cioloş prosteşte românii pe faţă cum că el este corect şi bine intenţionat. Dar ce să vezi, un membru al platformei România 100, încasează în mod nemeritat o pensie uriaşă de 13.000 de lei, deşi are doar 42 de ani.

Irina Alexe este membră în conducerea Platformei România 100 a  lui Dacian Cioloș şi are timp berechet la dispoziţie căci este pensionară de lux.

Botoşăneanca a ocupat de-a lungul anilor mai multe funcţii superioare în cadrul MAI. Aceasta a fost, până nu demult, secretar general adjunct în MAI pentru relaţia cu prefecturile, după ce a participat la un concurs organizat în acest sens la jumătatea lunii trecute.

Chestorul de poliţie a deţinut o funcţie similară şi în perioada iulie 2006-iunie 2009. Irina Alexe a mai fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei în perioada iunie-octombrie 2009, apoi secretar de stat în minister, din octombrie 2009 până în iulie 2010, iar ulterior până în 2012 şef al Departamentului pentru Relaţia cu Parlamentul. În ultima postură a participat şi la o şedinţă de lucru la Botoşani, la începutul lunii martie 2012, când l-a însoţit pe ministrul MAI, Gabriel Berca, alături de o altă botoşăneancă, Raluca Heleşteanu, şefa de cabinet a ministrului.

irina alexeIrina Alexe a fost colegă şi cu fostul prefect al judeţului, Cristian Roman, în perioada 2009 -2012, când şi acesta era secretar general adjunct la MAI.

Irina Alexe s-a născut pe 19 martie 1974, la Săveni, şi înainte de a ajunge la Academia de Poliţie, a urmat cursurile fostului Liceu Sanitar.

Atunci cand tehnocratii se aflau inca pe caii mari ai guvernarii, Dacian Ciolos a numit-o expres pe Irina Alexe secretar de stat in cadrul Ministerului de Interne, avand in „fisa postului” doar „asigurarea relatiei cu institutiile prefectilor”.