Vești proaste pentru actualul președinte al României și pentru fostul prim ministru tehnocrat, Dacian Cioloș. PSD va face comisie de anchetă pentru a se stabili ilegalitățile comise de Guvernul Cioloș. Sunt mari probleme la finanțe. Așadar, Iohannis trebuie să dea explicații în Parlament pentru ”Guvernul MEU„ pe care l-a pus în funcție și l-a susținut permanent.

Dragnea a anunţat duminică seară la România TV, că va solicita înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă, susţinând că, la ministrul Finanţelor, PSD şi ALDE au identificat „o gaură uriaşă în buget”.

„Preşedintele Iohannis cere explicaţii actualului guvern, dar nu a cerut explicaţii lui Dacian Cioloş, Ancăi Dragu, sau responsabililor de la Ministerul de Finanţe. Facem o comisie de anchetă fiindcă ceea ce s-a întâmplat la Ministerul de Finanţe e ilegal (…) Cine a minţit, va trebui să plătească! Cer comisie de anchetă la Finanţe, fiindcă bugetul României are o gaură gigantică. Tehnocraţii au lăsat o gaură uriaşă la buget (…) Mâine vom vedea care sunt procerdurile pentru a înfiinţa cât mai curând o comisie parlamentară de anchetă (…) Cinci persoane trebuie să dea explicaţii: Cioloş, fostul ministru al Finanţelor,  demnitarul responsabil pentru fonduri europene, şeful ANAF şi preşedintele Consiliului Fiscal (…) Această gaură uriaşă în buget este adevărata cauză pentru care s-a amânat instalarea noului guvern!”, a apreciat Liviu Dragnea.

Ultimele ironii ale lui Iohannis la adresa lui Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu nu l-au lăsat indiferent pe șeful PSD.

Mă preocupă mai puțin dacă a fost amenințare sau avertisment. Acea ironie nu a fost gustată de oameni. Sprijin acest guvern și îi ajut mereu când au nevoie. Răspunsul meu este simplu. Noi suntem pregătiți doar de ceea ce facem în guvern și în Parlament. Am rezolvat deja o serie de măsuri vineri pentru tineri, pentru pensionari. Noi nu ne certăm cu alții. Am fost votați pentru a face bine. În ultima perioadă, la orice ieşire publică, preşedintele îmi pronunţă numele. Devine plictisitor. Nu am ce să comentez. I-am spus ministrului de Finanţe că un audit trebuie realizat la toate ministerele, nu doar la finanţe„, a spus Dragnea la România TV.