Incredibil dar adevărat. Un studiu realizat de o echipă de cercetători din Olanda, a relevat faptul că mersul la biserică prelungește viața și alungă depresia din viața oamenilor!

Persoanele care merg frecvent la biserică, trăiesc mai mult. Aşa arată un studiu al Facultății de Medicină Erasmus din Rotterdam.

Mersul la biserică și participarea la activițățile religioase de orice fel are efectul unui antidepresiv mult mai eficient pentru europenii de peste 50 de nai decât au activitățile sportive, educaționale sau politice.

La studiu au participat peste 9000 de oameni cu vârste de peste 50 de ani din toată Europa. Oamenii au fost urmăriți pe o perioadă de 4 ani de zile în care s-a dovedit că mersul la biserică este singura activitate perseverentă care le oferă oamenilor o stare de bine, eliminând stările de depresie la care alții erau prezente.

Un alt studiu realizat la Universitatea Harvard arată că mersul regulat la biserică poate ajuta la speranța unei vieți mai lungi și mai ferită de probleme grave.

Prin rugăciune, oamneii creează o legătură cu Divinitatea, o legătură pe care își pun speranța și găsesc un protector permanent al ființei lor.