Performanță inedită pentru tenismenii români la un turneu ITF de 15,000 de dolari de la Alaminos – Larnaca, Cipru. Toți cei cinci români care au acces pe tabloul principal au ajuns în sferturi de finală. Astfel că sunt mari șanse ca patru dintre ei să ajungă în semifinale.

Nicholas David Ionel, principal favorit al turneului ITF din Cipru, s-a impus în optimi de finală în fața italianului Marco MICELI, scor 6-3, 6-2 și va juca în sferturi cu Sebastian PRECHTEL, favorit 6 al turneului.

Dragos Nicolae Cazacu,  venit din calificări, l-a învins pe bulgarul Simon Anthony IVANOV, scor 1-6, 6-1, 6-2 și va juca în sferturi de finală cu Peter FAJTA, favorit numărul 7.

Sebastian Gima, cap de serie numărul cinci, s-a impus în optimi în fața neamțului Niklas SCHELL, scor 6-1, 6-3.

Vlad Andrei Dancu l-a învins în optimi pe italianul Francesco FERRARI, scor 7-6(7-2), 6-2 și va juca în sferturi de finală cu Sebastian Gima. Astfel că un român va fi cu siguranță în semifinale.

Filip Cristian Jianu, favorit numărul doi la turneul ITF, s-a impus în optimi în fața olandezului GUY Den Ouden, scor 7-6(7-5), 6-1 și va juca în sferturi cu danezul Elmer MOELLER, favorit numărul 8 al competiției.