Irina Begu, Andreea Mitu, Ana Bogdan, Elena Bogdan și Raluca Olaru, vor participa la turneul WTA de tenis, Rio Open 2015, atât în proba de simplu cât și în cea de dublu feminin. Turneul din Brazilia are premii totale în valoare de 250.000 de dolari și 280 puncte WTA.

România are trei jucătoare pe tabloul de simplu feminin și trei pe cel de dublu feminin de la Rio Open 2015.

Irina Begu, Andreea Mitu și Ana Bogdan, vor juca în primul tur la simplu feminin. În timp ce Irina Begu și Ana Bogdan sunt calificate și în cel de dublu masculin, unde participă în primul tur și Raluca Olaru.

Ana Bogdan a acces duminică pe tabloul principal de simplu feminin după ce a eliminat-o duminică, în ultima rundă a calificărilor, pe belgianca Ysaline Bonaventure, cap de serie numărul șapte.

Românca s-a impus în fața belgiencei, în trei seturi, scor 6-3, 3-6, 6-1, după două ore și 2 minute de joc.

În primul tur la simplu feminin, Ana Bogdan va juca cu americanca Madison Brengle, locul 46 mondial și a patra favorită la Rio Open.

Irina Begu, a doua favorită la Rio Open, va juca în primul tur cu australianca Olivia Rogowska, locul 196 mondial.

Andreea Mitu, locul 116 mondial, va juca în primul tur la Rio Open cu israelianca Julia Glushko, locul 150 WTA.

Irina Begu face pereche la dublu feminin cu argentinianca María Irigoyen, principalele favorite ale turneului de dublu feminin, câștigătoare ale trofeului în anul 2014. Cele două vor juca în primul tur cu perechea formată din Dinah Pfizenmaier și Anna Schmiedlova.

Elena Bogdan face pereche la dublu cu americanca Nicole Melichar, iar în primul tur vor juca cu perechea formată din Tatiana Bua și Andrea Gamiz.

Raluca Olaru face cuplu cu Chin-Wei Chan, cele două vor juca în primul tur cu perechea formată din braziliencele Beatriz Haddad Maia și Teliana Pereira.