Se apropie toamna, una dintre cele mai intense perioade din an de pe piața forței de muncă, în condițiile în care în intervalul septembrie – noiembrie companiile sunt extrem de active în procesele de recrutare. Prin urmare, dacă te gândești să-ți să-ți cauți un job nou, care să-ți permită să călătorești mai mult, atât în țară, cât și în străinătate, ar fi indicat să începi să te pregătești.

În cazul în care nu știi spre ce să te orientezi, noi te ajutăm cu cinci variante de joburi pe care ar fi bine să le iei în considerare, astfel încât să poți să îmbini cu succes pasiunile tale și aspectele profesionale.

Însoțitor de zbor

Un job de însoțitor de zbor presupune să ai o atitudine orientată către pasageri, să dai dovadă de flexibilitate și să arăți că ești capabil să respecți termene limită. Procesul de angajare presupune, de regulă să respecți niște criterii fizice și să poți vorbi fluent una sau mai multe limbi străine. Dar dacă ești acceptat pentru un astfel de job, beneficiile sunt multiple, de la salariu ridicat și bonusuri substanțiale, până la concedii plătite și posibilitatea de a locui într-un loc exotic, cum ar fi Dubai.

Ghid turistic

Ghidul turistic reprezintă o variantă foarte bună de job dacă nu vrei, neapărat, să pleci din țară, ca să călătorești mai mult. Dacă preferi istoria, adori oamenii și îți place foarte mult să călărorești, o poziție de ghid într-o agenție de turism ar putea fi varianta ideală pentru tine.

Fotograf

Imaginează-ți cum ar arăta o zi de muncă pe una dintre superbele plaje din insulele grecești! Dacă ești pasionat de fotografie, atunci imaginea anterioară ar putea deveni foarte ușor realitate, prin intermediul Photohotel, o companie prezentă în România, Grecia și Spania, care le pune la dispoziție turiștilor un serviciu fotografic, disponibil în structură hotelieră. Intră pe site și află mai multe păreri despre Photohotel și ce presupune jobul de fotograf turistic.

Barman

Companiile de recrutare specializate pe găsirea de personal pentru vasele de croazieră caută constant oameni, pe diverse poziții precum barman, ospătar, asistent medical, agent de securitate, crupier sau vânzător. Angajarea pe un vas de croazieră pe anumite posturi nu presupune experiență anterioară, ci doar cunoașterea unei limbi străine și spirit de inițiativă, la care se adaugă abilități în relația cu clientul și de  muncă în echipă.

Instructor de înot

Alege să experimentezi ce înseamnă să trăiești într-o țară exotică din Asia sau America Centrală, prin intermediul unui job de instructor de înot sau salvamar. Apelează cu încredere la o agenție profesionistă de recrutare, care caută oameni pentru străinătate și, în cel mai scurt timp, vei începe să-ți faci bagajul pentru aventura vieții tale.

Sursa foto: pixabay.com