China îşi trimite armata de raţe la granţia cu Pakistan. Motivul este unul incredibil – VIDEO

O armată de 100.000 de raţe din China va fi mobilizată la graniţa cu Pakistan. Autorităţile chineze au decis să sară în ajutorul pakistanezilor pentru a-i ajuta să oprească o invazie de lăcuste care ameninţă şi China.

Incredibil dar adevărat. Pentru prima dată în istorie, China îşi trimite la luptă, o armată de….raţe. Experţii din cadrul Ministerului chinez al Agriculturii afirmă că o raţă poate mânca până la 200 de lăcuste pe zi şi sunt mai eficiente decât pesticidele în combaterea acestor insecte dăunătoare.

Regimul comunist de la Beijing a decis să trimită o armată de 100.000 de raţe în provincia Xinjinag, care se învecinează şi cu Pakistan, pentru a opri o invazie de lăcuste preconizată a fi cea mai gravă din ultimii 20 de ani în China.

Această metodă de combatere a lăcustelor a fost testată şi în cazul invaziei de acum 20 de ani, iar eficacitatea a fost considerabilă, notează presa locală.

Raţele sunt mai disciplinate şi mai mâncăcioase în comparaţie cu alte păsări.

La fel ca multe alte ţări din Africa şi Asia, Pakistanul se confruntă cu o invazie de lăcuste greu de oprit.

ONU avertizează asupra unui dezastru umanitar dacă roiurile de lăcuste care au făcut prăpăd în Africa şi Asia nu sunt oprite.

Lăcustele călătoare au pornit peste mări din deşertul Peninsulei Arabice, unde trecerea mai multor cicloane tropicale în ultimii ani a creat condiţii propice reproducerii lor.