Chinezii continuă să uimească omenirea. În doar şapte zile, vor construi la Wuhan, oraşul unde a fost depistat noul coronavirus care face ravagii pe plan mondial, un spital cu 1000 de paturi.

Şapte zile şi şapte nopţi va dura construcţia unui spital de 1000 de paturi care va trata exclusiv pacienţii invectaţi cu coronavisur. Aşa promit chinezii, ca reacţie la criticile venite pe plan mondial pentru că nu au controlat răspândirea temutului virus care a ucis deja 56 de persoane în China.

35 de excavatoare și 10 buldozere pot fi văzute cum acționează în zonă, în timp ce pe șoselele din apropiere așteaptă alte zeci de camioane, pentru a încărca pământul scos.

Eforturi similare au fost făcute în 2003 în timpul crizei SARS, cu un nou spital construit la Beijing în mai puțin de o săptămână.

Joi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recunoscut „situaţia de urgenţă din China”, însă a apreciat că este „prea devreme” pentru a vorbi despre o stare de urgenţă globală din cauza acestui virus. Peste 1600 de persoane au fost infectate cu coronavirus iar peste 50 au fost ucise până acum de virusul mortal.

Între timp, cercetătorii chinezi au anunţat că au izolat cu succes tulpina noului tip de coronavirus care a provocat zeci de decese în centrul Chinei. Reuşita lor reprezintă o etapă crucială în procedura de creare a unui vaccin, informează duminică DPA, citat de Agerpres.