Chevron pleacă din România și renunță la explorarea gazelor de șist

Americanii de la Chevron lasă baltă afacerea din România. Compania americană a anunțat că renunță și la explorările din România, la fel cum au făcut și în Polonia, Lituania și Ucraina.

La doi ani de la obținerea avizelor de mediu pentru demararea explorărilor în perimetrele concesionate în România, Chevron anunță că nu mai este interesată de gazele de șist din țara noastră.

Chevron spune că în acest moment au alte proiecte mai importante și mai profitabile în alte țări, decât cele din România și Polonia.

În 2014, Chevron a finalizat activităţile de explorare a concesiunii Bârlad, precum şi un studiu geofizic 2-D realizat în două dintre cele trei concesiuni din regiunea Dobrogea.

Tot în 2014, după două luni de foraj la adâncimi de 3.000 de metri, americanii au realizat activități de explorare la prima sondă din România, în localitatea Siliştea-Pungeşti.

Scandalurile iscate în jurul explorărilor din comuna Pungești și protestele localnicilor, și al diferitelor asociații de protecția mediului, Chevron a decis să nu mai continue procesele de explorare după gaze de șist.

Chevron România deţine alte trei acorduri de mediu în judeţul Vaslui pentru explorarea gazelor de şist în localităţile Păltiniş – Băceşti, Popeni – Găgeşti şi Puieşti.