CFR Cluj a obținut o victorie la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, în procesul cu Federația Română de Fotbal, și scapă de retrogradare.

CFR Cluj și-a primit înapoi cele 24 de puncte cu care fusese sancționat de Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal.

”În această dimineaţă, clubul nostru a fost înştiinţat cu privire la rezoluţia favorabilă a procesului de la TAS, care avea ca miză recuperarea celor 24 de puncte luate de comisiile FRF la începutul acestui an. Dorim pe această cale să mulţumim tuturor celor care au avut încredere şi care au fost alături de clubul nostru în această perioada dificilă. Deasemenea, recunoştinţa noastră se îndreaptă şi către echipa care ne-a reprezentat cu dăruire şi un deosebit profesionalism pe parcursul acestui process. În acest moment CFR se clasează pe poziţia a treia, poziţie meritată şi muncită de toţi antrenorii şi jucătorii care pe tot parcursul acestui sezon au dat totul, având încredere că CFR este o echipa de top! Hai CFR!”, se arată în comunicatul de presă al CFR Cluj.

La aflarea veștii, Federația Română de Fotbal a emis un comunicat de presă în care precizează faptul că este posibil să atace această decizie a TAS.

Tribunalul Arbitral de la Lausanne s-a pronunțat astăzi în cazul procedurilor disciplinare deschise de Federația Română de Fotbal pentru clubul FC CFR 1907 Cluj. Decizia Tribunalului anulează deciziile comisiilor Federației Române de Fotbal și suspendă procedurile discplinare deschise de Federația Română de Fotbal până la soluționarea procesului de insolvență în care este implicat clubul CFR Cluj. După publicarea motivării acestei decizii, Federația Română de Fotbal va analiza oportunitatea utilizării  ultimei căi de atac împotriva deciziei”, se arată în comunicatul de presă al FRF.

Pe 4 februarie 2015, CFR 1907 Cluj a fost penalizat cu 24 de puncte de către Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal, din cauza neachitării datoriilor către mai mulți jucători.

Clubul a fost sancționat cu câte patru puncte, în urma neexecutării hotărârilor luate de Camera Națională de Soluționare a Litigiilor, pentru datorii în cazul foștilor săi jucători Ionel Stana, Laszlo Sepsi, Vasile Maftei (în două spețe), Claudiu Voiculeț și Ioan Hora.

Comisia de Recurs a Federației Române de Fotbal a respins, în ședința sa din 19 februarie, apelul depus de CFR Cluj, care s-a adresat TAS pe 10 martie.

Comisia de Recurs a FRF a respins, la 20 februarie, memoriul grupării CFR Cluj, menţinând sancţiunea cu 24 de puncte de penalizare dictată de Comisia de Disciplină, iar gruparea ardeleană a atacat decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Astfel, CFR Cluj, care ocupa locul 2 în clasamentul Ligii I la finalul turului, cu 34 de puncte, a ajuns pe ultimul la începutul returului.

Clubul clujean a fost reprezentat la Lausanne de avocatul Jorge Ibarrola, de la firma Libbra Law (Lausanne), iar cauza a fost judecată de englezul Mark Hovell (Manchester). Cheltuielile de judecată, al căror cuantum va fi determinat ulterior, vor fi achitate de FRF, care va trebui să achite și 3.000 de franci elvețieni clubului din Cluj-Napoca, tot pentru cheltuieli de judecată.