CFR Călători reia transportul de călători pe rutele Remetea Mică – Timişoara Nord și Sighișoara – Odorhei

Vești bune pentru locuitorii din Remetea Mică, Timișoara, Sighișoara, Odorhei, Târgu Neamț, Sibiu și Pașcani. CFR Călători reia transportul de pasageri între cele șapte localități.

De luni, 14 septembrie, CFR Călători revine pe ruta Remetea Mică – Timişoara Nord, venind astfel în întâmpinarea solicitărilor de transport, în primul rând pentru elevii, studenții și persoanele al căror loc de muncă depinde de legătura cu Timişoara.

Şase trenuri vor parcurge distanța Remetea Mică – Timişoara Nord și retur în aprox. 57 de minute pe sens şi vor deservi, de asemenea, locuitorii tuturor localităţilor de pe ruta feroviară, având opriri în staţiile Fibiş h*, Bencei h*, Pişchia h*, Cerneteaz h*, Giarmata Hm**, Viile Giarmata h*, Timişoara Est.

Trenurile vor circula în regim Regio, fiind accesibile în ceea ce priveşte prețului de achiziție al biletelor de călătorie. Un bilet la clasa a 2-a costă 5,50 lei, un abonament lunar cu număr nelimitat de călătorii este 115,50 lei, iar abonamentul lunar pentru elevi și studenți este 57,75 lei, aceştia beneficiind de o reducere 75% (din valoarea tarifului integral de transport).

Dacă bănățenii au de așteptat până luni pentru a se deplasa cu trenul de la Remetea la Timișoara și retur, cei din Sighișoara, Odorhei, Târgu Neamț și Pașcani, au fost mai norocoși.

Din curând, au mai fost introduse trenuri pe rutele: Sighișoara – Odorhei, Sibiu – Sighișoara și retur, din 10 septembrie şi Târgu Neamţ – Paşcani şi retur, din 4 septembrie.

În punctele de oprire unde CFR Călători nu are case de bilete, călătorii au obligaţia de a-şi procura biletele de la conductorul de tren, care va aplica tariful de la casa de bilete.

Începând de vineri, 11 septembrie a.c., CFR Călători revine pe ruta Sighișoara – Odorhei, garantând astfel libertatea de mișcare și conectarea locuitorilor din zonă cu orașe importante din țară precum Sibiu, Brașov, Cluj-Napoca, Târgu Mureș.

Această decizie răspunde numeroaselor solicitări și demersuri din partea cetățenilor și a autorităților locale, beneficiarii direcți fiind elevii, studenții și persoanele al căror loc de muncă depinde de legătura cu localitățile limitrofe.

Trenurile vor parcurge distanța Sighișoara – Odorhei și retur în aprox. 2 ore pe sens şi vor deservi locuitorii tuturor localităţilor din parcurs. Acestea vor circula în regim Regio, accesibile din punct de vedere al prețului de achiziție al biletelor de călătorie.

Astfel, un bilet clasa a 2-a costă 7 lei, un abonament lunar cu număr nelimitat de călătorii 147 lei, elevii și studenții beneficiind de reducere 50%, adică 73,50 lei pentru un abonament lunar.

trenuri ODORHEI, sept 2015