Cerințe absolute pentru a găsi fotograful potrivit nunții tale și stilului tău

Alegerea unui fotograf de nunta face parte din acea categorie de servicii pentru care orice cuplu de miri se preocupa. Ai nevoie de un fotograf nunta pentru amintirile ce vor dainui in viitor. Ai nevoie de acesta pentru ca imaginea de mire si mireasa sa iti ramana tablou – in numele frumosului – de capatai pentru familia ce se formeaza.

Pare in principiu o alegere ce tine de buget si de aspecte organizatorice, de la perioada nuntii si pana la cine este disponibil la acea data. Insa misiunea este mai complexa decat atat. Iata care sunt aspectele de care sa tii cont pentru a gasi omul potrivit la locul potrivit, acel fotograf care sa te incante cu stilul sau si sa fie pe gustul tau:

Cere detalii

Sa fii un pic curios/curioasa inseamna mai degraba sa descoperi in detaliu ce ar putea fi sau nu pe aceeasi lungime de unda cu ce iti doresti. Cere detalii despre cum organizeaza fotograful cu pricina sesiunile foto, cand si cum iti va fi alaturi in acea zi sau daca are si un plan de rezerva.

Fii critic

Sa admiri si sa apreciezi frumosul este mai degraba ceea ce tine de o chestiune de gust. Permite-ti acum sa fii mai critic ca niciodata si privind albumele de prezentare sa alegi ce ti se potriveste. Te vezi in postura romantica? Iti plac acele fotografii in cadrul carora mireasa are voalul pe fata si mirele o admira? Defineste exact ceea ce iti place, pentru ca acele fotografii sunt menite sa iti fie albumul familiei, al clipelor unice din cadrul nuntii.

Compara pachetele/ofertele

Nunta este si un eveniment ce tine de bugete. Se merita sau nu sa platesti extra pentru prezenta fotografului intr-un anume cadru ramane o chestiune de discutat in functie de fiecare caz. Insa nici nu iti vei dori sa platesti nejustificat. Ofertele sunt diverse din fericire si se pot raporta la fiecare caz in parte.

Nu in ultimul rand, fii specific cand alegi. Desigur ca un fotograf profesionist stie pe ce sa mizeze, insa trebuie si tu sa fii cel care ghideaza. Nu uita de atentia catre detalii, sa ai fotografii despre mici lucruri de decor sau chiar ce tin de tinuta – accesoriile se includ si ele. Cere de asemenea ca florile sa fie de mare interes, in timp ce portretele mirilor sa fie pe locul intai ca si fotografiere, prima vedere a celor doi, zambetul de fericire din timpul cununiei, expresia fericirii per total etc.

Alegerea unui fotograf inseamna mai degraba alegerea acelui om care are putere de expresie si prin fiecare cadru al sau iti reaminteste de emotiile pe care le-ai trait candva. Poate ca acesta este si testul final; priveste o fotografie. Ce sentimente si ce stari te incearca?