Inis Neziri din Albania, a câştigat sâmbătă seară, trofeul Festivalului Internaţional Cerbul de Aur de la Braşov. Albaneza în vârstă de doar 17 ani, a interpretat impecabil în limba română, piesa “Dau viaţa mea pentru o iubire”.

După două zile de concurs, Festivalul Internaţional Cerbul de Aur 2018, şi-a desemnat câştigătorii. Din cei 18 concurenţi, 9 dintre ei au plecat acasă cu premii. Însă trofeul Cerbul de Aur 2018 a plecat în Albania.

Iată lista concurenţilor premiaţi în cadrul Galei celei de-a 18-a ediţii a Cerbului de Aur 2018:

Lidia Isac – Republica Moldova – Premiul TVR şi SRR

Olivier Kaye – Belgia – Premiul publicului

Ovidiu Anton România – Premiul Presei Festivalului

Raluca Blejușcă – România – Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti

Ryan O’Shaughnessy  – Irlanda – Premiul Municipiului Braşov

Damiano Borgi – Italia – Premiul Consiliului Judeţean Braşov

Kelly Joyce  – Franţa –  Locul III

Antonia Gigovska – Macedonia –  Locul II

Olivier Kaye – Belgia – Locul I

Inis Neziri – Albania – Trofeul Cerbul de Aur 2018

Pe lângă Marele Trofeu al Festivalului Internaţional Cerbul de Aur, artista din Albania va pleca acasă şi cu un premiu în valoare de 25 de mii de euro.

La conferinţa de presă de după Gală, Inis Neziri a delcarat presei că nu se aştepta să câştige trofeul concursului şi că în momentul în care i s-a spus să urce pe scenă pentru a i se înmâna premiul a crezut că cineva face o glumă. Este primul său festival internaţional pe care îl câştigă în carieră.

Olivier Kaye din Belgia, favoritul publicului, aplaudat la scenă deschisă atât în a doua seară de concurs cât şi în seara de gală, a fost singurul concurent care a plecat acasă cu două premii: Premiul Publicului şi Locul I. Belgianul a primit statueta de la actorul italian Gabriel Garko.

Juriul a fost format din: Edvin Marton din Ungaria, Gigliola Cinquetti, Kristina Cepraga Goodwin şi Luminiţa Dobrescu din Italia, Eleni Foureira din Grecia, Arsenie Toderaş din Republica Moldova şi Mădălin Voicu (România).