Neîndoielnic dorința oricui este de a beneficia de un sistem de încălzire performant, care este capabil să îi asigure confort termic sporit, indiferent de cât de aspru este gerul de afară. Alegerea centralei termice reprezintă o provocare pentru cei mai mulți, deoarece implică parcurgerea unor pași, luarea în considerare a unor aspecte de care depinde randamentul pe care sistemul îl va oferi. Astfel, alegerea finală va fi întotdeauna una inspirată, iar investiția una de durată.

Pentru a avea garanția că nimic din ce contează cu adevărat nu a fost omis, experții Stropuva, societate ce furnizează centrale de cea mai înaltă calitate, ies în întâmpinarea celor interesați de o soluție de încălzire cu o serie de recomandări privitoare la centralele termice pe bază de combustibil solid. De asemenea, este prezentată și măsura în care acestea își pun amprenta asupra costurilor. Iată despre ce este vorba.

Tipul de combustibil utilizat

Foarte important de avut in vedere este tipul de combustibil care se utilizează pentru funcționarea centralei. Cel mai recomandat este cel solid, lemnul și cărbunele oferind un randament optim, precum și posibilitatea de a realiza economii destul de însemnate. Un bun exemplu în acest sens îl reprezintă centralele Stropuva, care oferă randamentul  ideal, utlizând resursele menționate, alături de diverse derivate ale lemnului: brichete, paleți, deșeuri din lemn etc.

De ce este preferat acest tip de combustibil? În primul rând este un material  accesibil. Astfel, lemnul, respectiv celelalte materiale menționate nu ridică probleme, pentru că se pot achiziționa dintr-o mulțime de locuri, având prețuri mult mai rentabile comparativ cu alte tipuri de combustibil.

Adaptabilitatea centralei – esențială în alegere

O centrală care se adaptează nevoilor clienților este cea mai bună alegere. Cei care doresc să facă o astfel de achiziție trebuie să știe care este mărimea casei și ce suprafață dorește să încălzească – spre exemplu centralele Stropuva se prezintă în capacități distincte, începând de la 7 kW si pana la 40 kW. Reprezintă un avantaj, deoarece fiecare va putea opta pentru soluția cea mai rentabilă, după suprafața pe care o are de încălzit.

Consumul – important pentru cheltuieli limitate

Un alt aspect nepărat de luat în considerre îl reprezintă capacitatea centralei de a consuma în mod cât mai eficient combustibilul. Atunci când acesta nu se convertește pe deplin în energie termică, nu rezultă decât pierderi nedorite.

Această problemă este înlăturată cu centralele Stropuva deoarece acestea prezintă o tehnologie de vârf, astfel că favorizează utilizarea de combustibil în cantități bine determinate, rezultând în confort termic sporit. Spre exemplu, cu o singură șarjă de încărcătură cu lemne, timpul de ardere este extins până la 30 de ore. În cazul centralelor ce funcționează pe bază de cărburi vorbim de o durată mult mai extinsă:  de la 3 la 5 zile.

Alegerea centralei depinde de fiecare proprietar în parte și de nevoile pe care le are, însă clar este că implică multă responsabilitate, mai ales că este vorba despre confortul întregii familii.

Din cauza crizei economice, tot mai mulți români au optat pentru această soluție de încălzire, care s-a dovedit a fi mai mult decât eficientă, mai ales din punct de vedere energetic. Atunci când facturile prea scumpe au redus apetitul românilor de a trăi în confort, centralele Stropuva au venit ca o rezolvare rentabilă deosebită.

Spre exemplu, pentru căsuțele de dimensiuni mai reduse, centralele termice pe lemne destinate construcțiilor sub 100 metri pătrați au reprezentat dintotdeauna alternativa cea mai potrivită întrucât presupun o utilizare facilă. Nu este necesară decât încărcarea acesteia cu lemne – combustibilul cel mai rentabil din punct de vedere al prețului a cărui găsire nu ridică nici un fel de probleme.

Motivele pentru care centralele termice pe lemne sunt o soluție la îndemână constau în faptul că sunt economice, foarte sigure și, mai ales, durabile – modelele Stropuva sunt utilizate 25 de ani fără a crea dificultăți. Riscul de explozie în cazul acestora este inexistent, iar energia termică pe care o generează in interior este mai mult decât suficientă atunci când vine vorba despre un randament optim.

În ceea ce privește costurile de exploatare, după cum s-a mai menționat, acestea sunt reduse – o soluție rentabilă deci pentru orice tip de buget. Stropuva concepe centrale pentru clădiri / camere diverse, în care există un sistem de încălzire, fie acesta prin pardoseală, boiler, cu calorifere sau toate împreună. Astfel, cei care sunt interesați de o achiziție rentabilă de acest fel – prin care să își asigure confortul termic necesar – pot accesa pagina www.stropuva-romania.ro.