Laudele la adresa lui Halep nu mai contenesc. După ce Martina Navratilova a elogiat-o pe Halep, acum vine rândul marelui campion Boris Becker, de șase ori câștigător de turnee de Grand Slam, să o susţină pe româncă.

Simona Halep este asaltată de mesaje de susţinere şi felicitare după finala Australian Open. Deşi a pierdut finala, românca are parte de o susţinere incredibilă de parcă ea ar fi fost câştigătoarea şi nu daneza.

Boris Becker a postat pe Twitter un mesaj de încurajare pentru Halep, la câteva zile după ce Simona a pierdut finala Austrlian Open, 6-7 (2), 6-3, 4-6, cu daneza Caroline Wozniacki, și a fost detronată de pe primul loc WTA.

„Vor mai fi alte ocazii, fată! Doar continuă să-ți faci treaba, campioano”, a scris Becker pe Twitter. Simona a replicat rapid: „Mulțumesc, Boris„.

49 de turnee ATP a câștigat Boris Becker de-a lungul carierei, care a început sub îndrumarea lui Ion Țiriac

Evoluțiile Simonei Halep la Melbourne readuc în discuție o întrebare la care încă nu am primit încă un răspuns concret: De ce nu joacă și fetele 5 seturi la turneele de Grand Slam?

Motive sunt suficiente pentru ca fetele să treacă la nivelul următor, pentru că, așa cum spunea și Andy Murray, momentan ”sunt două sporturi diferite în circuit. Pentru că noi jucăm cinci seturi. Nu spun că băieții muncesc mai mult, dar pentru 5 seturi te pregătești altfel, e o distanță mai mare. Ca și cum i-ai spune unui atlet că va alerga 600 de metri în loc de 400”.

În urmă cu ceva timp, Serena Williams a oferit un răspuns prin care lasă să se înțeleagă că e gata să treacă la nivelul următor: ”Sincer, nu contează, trei din cinci, patru din șapte, nu îmi pasă”. Fetele vor să joace în același ritm ca băieții. Până în 1998, finala de la Turneul Campioanelor se desfășura în același sistem și oferea meciuri extrem de spectaculoase.

14 ore și 19 minutea jucat Halep la Australian Open, cu 26 de minute mai mult decât Roger Federer.

Băieții sunt nemulțumiți pentru că, în medie, stau mai mult pe teren la turneele de Grand Slam. Pregătirea fizică e mai dură, tocmai din acest motiv. Biletele pentru meciurile lor sunt mai scumpe la finale. La Australian Open, cel mai ieftin bilet pentru meciul dintre Simona Halep și Caroline Wozniacki, adică numărul 1 și numărul 2 mondial, costa 199 de dolari australieni. Pentru finala dintre Roger Federer și Marin Cilici, prețul începea de la 403 dolari!

halep - becker