Alăptarea nu este întotdeauna un proces ușor de îndeplinit, motiv pentru care, uneori, s-ar putea să ai nevoie de ajutor. Așa că, pentru orice eventualitate, este bine să îți achiziționezi câteva accesorii destinate alăptării încă dinaintea nașterii copilului. Unele dintre acestea pur și simplu fac procesul de alăptare să fie mai ușor și mai confortabil, iar altele sunt esențiale pentru unele situații dificile care pot să apară. Cu toate acestea, există foarte multe produse pentru alăptare, iar alegerea celor potrivite sau utile poate fi copleșitoare.

Iată o listă cu cele mai utile accesorii pentru mamele care alăptează

Pompa de sân. Acestea te ajută să extragi laptele din sâni mult mai ușor. Ele pot fi folosite pentru a colecta laptele cu care copilul poate fi hrănit în absența ta, pentru a ameliora procesul de ingurgitare sau pentru a gestiona unele cantități excesive de lapte. În cazul în care nu știai, cele mai bune pompe de sân sunt cele electrice, dar și cele manuale pot fi la fel de utile.

Perna de alăptat. O pernă confortabilă, special creată pentru alăptare, te poate ajuta să-ți susții copilul, ridicându-l până la nivelul sânului. Așadar, pernele de alăptat pentru gravide pot fi deosebit de utile pentru mamele cu sânii mari, mamele care se recuperează după cezariană sau mamele care alăptează gemeni. Acestea sunt, de asemenea, utile atunci când vrei să încerci poziții noi pentru alăptare. Pernele de alăptat ajută și la reducerea tensiunii de pe spate, gât, umeri și brațe, astfel încât alăptarea să fie mai confortabilă.

Sutien pentru alăptare. În timpul alăptării, sânii tăi se pot simți plini și grei, mai ales în primele câteva săptămâni după naștere. Un sutien bun, destinat alăptării, le poate oferi sânilor tăi sprijin și confort. Totuși, este important să alegi un sutien care să nu te strângă prea tare, ca să împiedici apariția mastitei.

Tampoane pentru alăptare. Acestea seamănă cu un disc și pot fi poziționate în interiorul sutienului, pentru a absorbi laptele care se scurge din sâni. Procesul de scurgere se oprește, în general, după câteva luni. Cu toate acestea, tampoanele pentru alăptare te pot salva de situațiile neplăcute.

Hainele pentru alăptat. Atunci când ieși în oraș, alături de copilul tău, nu îți poți dori decât să îți fie cât mai ușor să îl alăptezi atunci când acestuia i se face foame. Bluzele sau rochiile destinat femeilor care alăptează au clapete sau fante în față, astfel încât să poți alăpta cât mai rapid și cât mai facil.

Recipiente pentru depozitarea laptelui. Acestea sunt special create pentru colectarea și depozitarea laptelui din sâni. Recipientele sunt concepute pentru a rezista la temperaturi extreme (prea ridicate sau prea scăzute), astfel încât laptele să poată fi păstrat în siguranță pentru perioade mai lungi de timp.

Așadar, deși alăptarea poate fi un proces minunat, care ajută la întărirea conexiunii dintre tine și copilul tău, uneori pot apărea anumite evenimente neprevăzute. Pentru a nu fi supusă stresului provocate de acestea, este bine ca, încă dinainte să naști, să îți achiziționezi câteva dintre accesoriile special destinate mamelor care alăptează.

Sursa foto: shutterstock.com