Cele mai bune sfaturi pentru o intâlnire de afaceri la cafea

După cum știm cu toții, uneori nu este simplu, mai ales în relațiile publice. Oamenii buni se lupta să-și găsească locuri de muncă sau să înceapă afaceri, respectiv să își facă o rețea de contacte. Și astfel, pot ajunge la întâlniri de afaceri la cafea, foarte populare mai ales în noua politică a corporațiilor care se bazează pe medii de lucru informale. Pentru asta, este important să țineți cont de următoarele sfaturi.

Fii punctual

În ultimul timp am întâlnit sau am auzit despre oameni care aranjează întâlniri la cafea și întârzie sau poate anulează date-ul cu un preaviz scurt, fară să explice ce s-a întâmplat, în așa fel încât să înțelegem că poate a avut un motiv destul de important să facă asta. Înțelegem că lucrurile se întâmplă. Dar trebuie să ai un motiv destul de important că să anulezi date-ul cu cineva care dorește să bea o cafea cu tine, mai ales când este vorba despre cafea de specialitate.

Aduceți un caiet sau un blocnotess

Este uimitor că atât de mulți oameni vin la întâlniri de curtoazie și apoi nu își notează nimic. Iată-ne, listând conexiunile și contactele, iar ei nu le notează. Pe bune? Daca nu ai o memorie de elefant și cele mai multe persoane nu o au, vei pierde informații foarte importante, practic nu-ți vei atinge scopul pentru care ai ajuns în primul rand la întâlnirea respectiva. La HauteCup, cafenea din Constanța aveți mediul ideal în care să discutați în liniște. Aici, pe langă personalul amabil, se serverște cafea proaspat prajita.

Nu cere interlocutorului să lucreze

De asemenea, este uimitor cât de mulți oameni le cer interlocutorilor să lucreze. Să gasesca timp pentru toate aceste întâlniri la cafea, pe lângă munca lor reală, este destul de greu. Apoi, oamenii cu care te întâlnești uneori cer să le fie trimise note de prezentare lungi, sau ca interlocutorul să conceapă un rezumat al întâlnirii și/ sau să le trimită recapitulări.

Aveți un CV în mână – sau pe e-mail – și trimiteți-l înainte de cafea persoanei cu care vă întâlniți.

Acest lucru este super util. Spune-le cine ești înainte de întălnire. Apoi vă puteți folosi timpul pentru discuții și brainstorming.

Fii pozitiz

Știm, e un drum lung. Uneori te epuizează. Dar încearcă să nu arați prea mult la întâlnire. Intră cu energie pozitivă și fii cea mai bună reclamă a ta.

Cunoaște-ți întrebările

Lucrează din timp pentru a-ți da seama ce vrei de la cel cu care discuți. Cunoaște-ți cererile și întrebările. Este vorba despre nume? Este un brainstorming? Vino pregătit să profiți la maximum de discuția cu interlocutorul tău.

Nu fi critic cu ceilalți

Deseori potențialii angajatori iau cafeaua cu oameni care își petrec tot timpul criticând ultimul lor angajator. Acest lucru nu generează prea multa încredere, mai ales daca este prima întălnire.

Fiți înțelegător cu privire la programare.

Oamenii care sunt de acord să bea cafea o fac în jurul locurilor de muncă pe care le au. Uneori, înseamnă că lucrurile ajung să fie reprogramate. Ai răbdare, știind că acest lucru se poate întâmpla.

Trimite mai departe. Sharing is caring.

Vei ateriza pe picioarele tale dar uneori durează mai mult. Cel mai bun lucru pe care îl poți face daca cineva are cafea cu tine astăzi, este să faci și tu acest lucru pentru altcineva. Amintește-ți bunătatea pe care ți-au arătat-o alții.

Nu în ultimul rand, scrieți note de mulțumire. Mulțumește-le oamenilor care își fac timp să ajute. Contează.