Pe timp de pandemie, din ce în ce mai mulți oameni au renunțat la mijloacele de transport în comun și au ales alte metode, cum ar fi achiziționarea unei mașini.

Ceea ce este interesant e că cele hatchback au acoperit cea mai mare cotă de piață, mai ales printre români. Vânzarea de mașini hatchback a explodat în ultima perioadă, iar acest aspect a avut loc mai ales pe piața second hand.

Ce este un „VIN” și de ce e important

Înainte de a recomanda cele mai bune mașini hatchback, va trebui să știi ce este „VIN” și de ce e important când vrei să cumperi o mașină second hand. VIN (Vehicle Identification Number) este un număr unic pe care îl are orice mașină, iar cu ajutorul lui poți afla istoria pe care a avut-o mașina. Intrăm pe checkcardna.com, introducem numărul și în doar câteva momente vom afla toată istoria mașinii respective. Putem afla dacă a avut vreun accident în trecut, câți proprietari a avut, asigurare, și așa mai departe. Este o unealtă absolut gratuită, pe care toți dintre cei care cumpără mașini uzate trebuie să o folosească.

Care sunt cele mai bune mașini hatchback

Toyota GR Aris

Această mașină a câștigat o mulțime de premii, deși competiția este destul de aprigă. Mașinile sunt extrem de sigure, cu o tehnologie de ultimă generație, totul la un preț incredibil de mic pentru ceea ce oferă. Are 267 de cai putere, aspect ce ne oferă performanțe de top, precum o mașină de curse, totul într-un pachet extrem de compact și necesar în orașele aglomerate. Nouă ea costă aproximativ 35.000 de Euro, dar la mâna a 2-a poate fi găsită la aproximativ 15.000 Euro, ceea ce nu e un preț mare, având în vedere că modelul acesta a ieșit pe piață în 2019.

Hyundai i30 N

Deși Hyundai era în spatele competiției acum câțiva ani, în ziua de astăzi ei au surclasat multe companii, în special datorită lui Albert Biermann, un fost manager de la BMW. Mașina a fost lansată în anul 2018 și a devenit, în scurt timp, una dintre cele mai vândute hatchback-uri din ultimii ani. Hyundai i30 N poate fi cumpărată pentru aproximativ 20.000 de Euro la mâna a 2-a și dispune de un motor 2.0, cu 275 de cai putere.

Ford Fiesta ST

A 3-a cea mai vândută și discutată mașină e modelul Fiesta ST de la Ford. A fost unul dintre singurele modele de la Ford care au suferit o creștere în preț după ce au fost anunțate. Mașinile sunt sigure, iar inginerii au reușit să dezvolte o tehnologie nouă de motor pe care au implementat-o, acesta fiind motivul principal de ce mașina a reprezentat un succes imens. La mâna a 2-a, o putem găsi cu aproximativ 10.000 de Euro, dar este destul de greu să punem mâna pe una deoarece mulți refuză să le vândă.

Opel Corsa

Opel Corsa este unul dintre hatchback  preferate de români. Este în top datorită dimensiunilor compacte, datorită spaţiului generos pe care îl asigură în interior şi a dotărilor tehnologice propuse de producător. Trebuie să recunoaştem, că schimbul de generaţii, o face chiar mai atractivă, în condiţiile în care modelele rulate pot fi achiziţionate cu preţuri mai mult decât decente. Mic, fiabil, uşor de întreţinut, uşor de parcat, Opel Corsa poate fi considerat maşina ideală de oraş.

Indiferent de mașina pe care alegi să o cumperi, este recomandat să îi verifici întotdeauna istoria cu ajutorul unui site sigur, cum ar fi bestvindecoder.com