Curățați-vă apa potabilă sau apa pentru consum menajer cu un filtru de apa potrivit nevoilor dvs., un accesoriu pentru robinet sau un sistem de filtrare sub chiuvetă.

Este posibil să nu puteți controla calitatea apei din puturile forate sau a apei dn alimentarea municipala, dar puteți utiliza un filtru de apa pentru a vă proteja pe dvs. și familia dvs. de contaminanți potențial dăunători – sau doar pentru a vă îmbunătăți gustul apei. Am găsit cele mai bune opțiuni pentru a vă face apa mai curată și mai sănătoasă.

Consultați informații rapide de mai jos dintre primele cinci filtre de apă, apoi derulați mai adânc pentru sfaturi de cumpărare și recenzii complete ale acestor modele plus alte opțiuni de rang înalt.

Ai nevoie de un filtru de apă?

În timp ce Agenția pentru Protecția Mediului reglementează aprovizionarea cu apă publică, acest lucru nu înseamnă că apa dvs. este complet lipsită de anumiți contaminanți precum clor, azbest, cadmiu, cupru și fluor. Dar, pentru a evalua dacă ar trebui sau nu să obțineți un filtru, trebuie să vă înțelegeți sursa de apă și potențialii săi contaminanți.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Romania recomandă ca, dacă primiți apă dintr-o fântână privată, să o testați la un laborator certificat de stat cel puțin anual. Dacă primiți apă dintr-un sistem public, veți primi un raport de la anmp cu privire la calitatea apei potabile care va veni împreună cu factura de apă și vă va spune ce contaminanți ar putea avea apa dvs.

S-ar putea să decideți că doriți un filtru de apă doar pentru a îmbunătăți gustul apei de la robinet, chiar dacă credeți că gustul slab nu se datorează a nimic nociv pentru sănătatea dumneavoastră. Cu toate acestea, mulți contaminanți nu pot fi văzuți, degustați sau mirosiți. Dacă confirmați că sursa dvs. de apă poate avea cantități dăunătoare de arsenic, nitrați, clor, plumb sau alți contaminanți, veți dori un filtru de apă care să răspundă în mod special acestor preocupări. Va invitam sa consultati acesta colectie de 41 Filtre de apa sisteme statii filtrare apa TopWater.

De ce fel de filtru ai nevoie?

Niciun filtru nu va elimina toți contaminanții, deci este important să selectați tipul potrivit pentru sursa dvs. de apă. Ne-am uitat la tot felul de filtre, de la sisteme sub chiuvetă și blat până la accesorii pentru robinete, recipiente și dozatoare. Gama de prețuri a filtrelor de apă este vastă, variind de la modele cu osmoză inversă care costă mii de lei până la 100 lei. Pe lângă sursa și bugetul dvs. de apă, ar trebui să luați în considerare viteza filtrului și dimensiunea gospodăriei, precum și cât de ușor este de instalat și întreținut.

Puteți căuta unele filtre de apa în baza de date TopWater.ro pentru a afla mai detaliat despre ce contaminanți este conceput pentru a vă proteja fiecare. Cele mai comune standarde de care trebuie să fie conștienți includ standarde pentru eliminarea clorului și a altor gusturi și mirosuri proaste), standarde pentru reducerea contaminanților pentru sănătate, cum ar fi metalele grele si standarde pentru „contaminanții emergenți”, cum ar fi produsele farmaceutice.

Dacă un filtru de apa nu face acest lucru pentru dvs. și spălatul dinților sau dușul vă lasă să vă simțiți puțin nisipos, este mai bine să cumpărați un sistem de filtrare pentru toată casa. Aceasta vă condiționează toată apa pentru a elimina metalele grele, clorul, pesticidele și contaminanții, lăsând în același timp mineralele benefice. Poate fi o opțiune excelentă dacă aveți apă deosebit de tare, care lasă reziduuri în spatele dușului și a robinetelor. Deși este mai mult o investiție, sistemul durează până la zece ani, deși filtrele vor trebui schimbate la fiecare trei luni.