In orice domeniu, profesionistii vor investi de fiecare data in echipamente de cea mai buna calitate pentru a obtine rezultate profesionale. In domeniul culinar, igiena si metodele de conservare a alimentelor sunt lucruri de baza de la care nu se face exceptie, mai ales cand vorbim de cofetarii, alimentare, restaurante sau localuri selecte unde se servesc mancaruri exotice sau fructe de mare.

Achizitionarea unor echipamente frigorifice este o investitie foarte buna pe termen lung pe care toti antreprenorii din domeniul gastronomiei ar trebui sa o ia in considerare. Acest tip de echipament este crucial pentru prospetimea produselor alimentare. Din aceasta categorie fac parte si categorii de produse precum vitrine frigorifice prezente in toate magazinele si alimentarile.

Cum alegi o vitrina frigorifica?

Mai intai, decideti ce tipuri de vitrine frigorifice veti avea nevoie. Ce intentionati sa oferiti clientilor? Daca sunteti furnizor pentru o singura categorie de produse, cum ar fi macelar sau produse de patiserie, este posibil sa aveti nevoie doar de vitrinele care se potrivesc anumitor scopuri. Produsele de patiserie sau racoritoare au nevoie de o vitrina frigorifica separata de cea in care se servesc mancaruri pe baza de carne, la fel si in cazul pestelui, alimentele din categorii diferite vor avea nevoie de vitrine frigorifice individuale. Legea impune ca magazinele alimentare sa tina cont de natura de origine a produsului inainte de a fi vandut, deoarece nu este nici etic si nici sanatos sa vinzi pestele in aceeasi vitrina frigorifica cu produsele din carne precum carnea de porc, vita sau pui.

Produsele vandute intr-un magazin sunt imaginea afacerii. Nu riscati sa va stricati imaginea alegand o companie frigorifica care nu va veni cand veti avea nevoie de reparatii de mentenanta. Nu numai ca aveti nevoie de asistenta continua si servicii de intretinere de racire, dar veti avea nevoie si de cineva care va va ajuta in caz de avarie – 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an. Este un detaliu foarte important.

Dupa ce ati planificat ceea ce aveti nevoie in interiorul restaurantului sau magazinului, trebuie sa consultati diferitele modele de vitrine oferite pe site-ul magazinului. Dupa ce ati examinat spatiul din interiorul localului, incarcarea produsului si necesitatile vitrinei potentiale, prezentati planurile pe care le aveti pentru racire. Avand aceste planuri in mana, furnizorul in refrigerare poate veni cu solutia potrivita pentru nevoile voastre de racire.

Vitrinele autonome ofera o serie de avantaje. Acestea includ reducerea semnificativa a costurilor de capital, datorita faptului ca nu este nevoie sa se creeze santuri pentru conductele de racire, precum si usurinta mobilitatii acestora pentru viitoarele schimbari in amenajarea magazinului. Cu toate acestea, unitatile independente, desi initial economisesc costuri, consuma mult mai multa energie decat unitatile la distanta, costandu-va mai mult la facturile lunare de energie. De asemenea, genereaza multa caldura si zgomot. Acesti factori, atunci cand sunt luati in considerare alaturi de marimea magazinului in care vor fi instalate, vor fi esentiali pentru a lua decizia corecta cu privire la cel mai bun tip de vitrina.