Cel puţin patru persoane au murit în această dimineaţă în urma incendiului produs în jurul orei 05,30 la Institutul Matei Balş din Capitală.

Numărul persoanelor decedate la Institutul Matei Balş a ajuns la patru. Celor trei pacienţi găsiţi carbonizaţi de la parterul pavilionului cuprins de incendiu, se mai adaugă încă un pacient care se afla în stop cardio respirator. Medicii care efectuau măsuri de resuscitare, nu au reuşit să-i salveze viaţa.

„Transmit condoleanţe familiilor victimelor care şi-au pierdut viaţa. Trei persoane au fost găsite carbonizate, iar cea dea patra a murit în urma măsurilor de resuscitare. La ora 5,05 dimineaţa a fost apelul la 112, la ora 05,13 a fost primul echipaj care a ajuns la faţa locului şi a anunţat care e situaţia, iar la ora 05,14 a fost declanşat Planul Roşu de intervenţie. De la inceput au fost informaţi primul ministur, Ministrul Sănătăţii şi cel al Internelor” a declarat Raed Arafat, Şeful DSU.

Peste 120 de persoane au fost evacuate de echipele de intervenţie. Pacienţii de la Matei Balş au fost transferaţi la Spitalele din Capitală.

38 de echipaje de prim ajutor şi 6 echipaje de terapie intensivă au fost mobilizate la intervenţia de la Matei Balş.

24 de autospeciale de apă şi spumă, 4 descarcerări şi 10 microbuze de transport persoane au fost de asemenea mobilizate de către ISU Bucureşti – Ilfov.

100 de medici şi asistenţi au fost mobilizaţi suplimentar pentru intervenţie.

Potrivit ISU, incendiul a curpins patru saloane în pavilionul care nu era Secţie ATI.

Potrivit medicului Streinu Cercel, toţi pacienţii internaţi în acel pavilion, aveau mască de osxigen şi se adlau în stare medie spre gravă.